Bitcoin Nieuws

Goldman Sachs: ‘Ultra-rijken verliezen interesse in crypto’

Goldman Sachs doet regelmatig onderzoek naar het investeringsgedrag en de wensen op dat gebied van de meest rijke mensen op aarde. Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat 62 procent van deze groep momenteel niet investeert in crypto en ook niet van plan is om dat te doen. In 2021 lag dit percentage nog op 39 procent.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de marktomstandigheden. Ook de rijkaards is niets menselijks vreemd.

Ook positieve cijfers

Overigens zijn er zeker niet alleen maar negatieve cijfers te bespreken als het gaat over rijkaards en crypto-investeringen. Waar in 2021 nog maar 16 procent van alle door Goldman Sachs ondervraagden in crypto hadden geïnvesteerd, ligt dat percentage nu op 26 procent.

Wat dat betreft zit er wel degelijk een stijging in de adoptie van Bitcoin en crypto onder de rijkste mensen op aarde. Op dit moment is 12 procent van de ondervraagden geïnteresseerd om mogelijk op een later moment in te stappen.

Dat maakt dat er in potentie alsnog een goede 38 procent van de rijkaards in crypto kan zitten, wat natuurlijk een meer dan goede score is na 14 jaar. Bitcoin lanceerde immers pas in 2009 en wordt pas een paar jaar echt serieus genomen op het financiële wereldtoneel.

Verandering van het sentiment

Toch is de uitkomst van het onderzoek van Goldman Sachs vooral negatief te noemen als je kijkt naar de trend. Er zit een duidelijke daling in de interesse van de rijkste mensen op aarde als het op crypto aankomt. Op zich is dat niet erg, want we weten inmiddels wel dat de opkomst en adoptie van Bitcoin tijd kost, maar jammer is het wel.

Het onderzoek is gedaan onder 166 family offices die stuk voor stuk een vermogen van tenminste 500 miljoen dollar bezitten. Dit zijn dus echt de grote vissen in de financiële oceaan. 72 procent van de families heeft tenminste 1 miljard dollar.

Dat zijn bedragen waar de gemiddelde wereldburger niet eens van durft te dromen. Met een paar miljoen zou je in principe al een heel leven kunnen doen, laat staan met een miljard. Het is bijna ongelooflijk dat er mensen zijn met vermogens van meer dan 1 miljard, terwijl er ook nog mensen zijn die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen.

Bitcoin nieuws

Amerikanen halen in 3 maanden recordbedrag van $472 miljard weg bij banken
Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden
Bitcoin gedraagt zich weer als de koning in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet