Google Logo
Bitcoin

Google en andere tech-aandelen verliezen $280 miljard, maar Bitcoin stijgt

Alphabet, het moederbedrijf van Google, viel gisteren met 9 procent omlaag en verloor daarmee 180 miljard dollar aan market cap. Ter illustratie: de volledige market cap van Bitcoin is op dit moment 674 miljard dollar en die van Ethereum is 216 miljard dollar.

Naast Google gingen veel andere techbedrijven onderuit. Hoe kan het dat Bitcoin zo goed presteert op dit moment?

‘Grote zeven’ techbedrijven gaan onderuit

De zogenaamde “grote zeven” bestaat uit Apple, Microsoft, Meta, Amazon, Alphabet, Nvidia en Tesla; en is goed voor ongeveer 25 procent van de marktwaarde van de volledige S&P 500.

Gisteren verloor de grote zeven bij elkaar 280 miljard dollar aan waarde. Google was daar dus de grote verantwoordelijke voor met een verlies van 9 procent, wat goed is voor 180 miljard dollar.

Voor Google was dit de slechtste dag sinds de COVID-19 pandemie uitbrak in maart 2020.

Overigens moeten we de ellende niet overdrijven, want Google staat vanaf het begin van het jaar gemeten nog op een plus van 40 procent.

Daarmee kan het niet tippen aan de ruim 100 procent van Bitcoin, maar voor de aandelenmarkt is een stijging van 40 procent op jaarbasis echt gigantisch sterk. De aandelenkoersen van Amazon, Nvidia en Meta vielen met 5,5%, 4,3% en 4,2% naar beneden gisteren.

Apple en Tesla hadden het minder zwaar met dalingen van 1,35 en 1,9 procent. Microsoft was de enige winnaar met een stijging van 3,1 procent.

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Normaal gesproken zien we dat de Bitcoin koers redelijk op dezelfde manier handelt als de Amerikaanse Nasdaq 100. Ditmaal lijkt Bitcoin echter met die trend te breken. Zou er dan soms een vlucht naar veiligheid of een vlucht naar schaarste gaande zijn?

Het zou kunnen dat investeerders de boel niet meer vertrouwen en ervoor kiezen om momenteel vooral in assets als Bitcoin en goud te stappen.

Bitcoin en goud kunnen immers niet failliet gaan, in tegenstelling tot bedrijven. Vrezen investeerders voor een lastige periode voor de economie? Dat zou zomaar kunnen.

Op dit moment lijkt Bitcoin echter vooral te stijgen vanwege het enthousiasme over de Spot Bitcoin ETF die in de lucht hangt in de Verenigde Staten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt