Google Logo
Bitcoin

Google gaat maandag Bitcoin ETF advertenties toestaan

Er gaan geruchten dat Google van plan is zijn advertentiebeleid te wijzigen. Naar verluidt mogen advertenties voor Bitcoin ETF’s vanaf maandag op Google geplaatst worden. Dit zou de zichtbaarheid van deze fondsen aanzienlijk vergroten en mogelijk nieuw kapitaal naar de cryptomarkt brengen.

Afgelopen december werd al gesuggereerd dat een beleidswijziging op het Google zoekplatform aanstaande was. Lange tijd heeft het techbedrijf advertenties die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies verboden. De mogelijke nieuwe richtlijnen zouden het toestaan van advertenties van “aanbieders van Cryptocurrency Coin Trusts die zich op de Verenigde Staten richten”, wat impliceert dat Google zijn beleid aanpast om Bitcoin fondsen op de Amerikaanse markt te accommoderen. De herziene vereisten in Google’s voorwaarden zouden luiden:

“Financiële producten die beleggers in staat stellen aandelen te verhandelen in trusts die substantiële hoeveelheden digitale valuta bezitten.”

Impact van Google Ads op de cryptomarkt

Op het sociale media platform X heeft de gebruiker, bekend als The Bitcoin Therapist, zijn inzichten gedeeld over de mogelijke invloed van Google Ads op de cryptomarkt. Aangezien Google ongeveer 100.000 zoekopdrachten per seconde verwerkt, zou het toestaan van advertenties voor Bitcoin ETF-producten een aanzienlijke verhoging van de zichtbaarheid van deze fondsen kunnen realiseren.

Dit kan resulteren in een toegenomen kapitaalinstroom in de markt. Op de lange termijn kan deze toegenomen aandacht voor Bitcoin ETFs zelfs bijdragen aan een stijging van de Bitcoin koers.

Gaat de Bitcoin koers stijgen?

Crypto-analisten tonen zich optimistisch over de mogelijke impact van de nieuwe advertenties op de prijs van Bitcoin (BTC), hoewel de precieze invloed op de koers van ‘s werelds grootste cryptocurrency moeilijk te voorspellen is.

Recentelijk daalde de Bitcoin koers van een lokale piek van bijna $49.000, volgend op de lancering van de eerste Bitcoin Spot ETFs op de Amerikaanse markt. Hoewel deze nieuwe fondsen op de lange termijn een positief effect kunnen hebben op de Bitcoin koers, blijft de munt op korte termijn onderhevig aan sterke schommelingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging