Blockchain

Google Play Store verwijdert Crypto Nieuws apps

De Google Play Store voor Android smartphone apps lijkt een probleem te hebben met cryptocurrency en blockchain nieuws. Google heeft plotseling grote crypto nieuws apps verwijdert.


Grote crypto nieuws apps uit de lucht

Vanaf gisteren 20:00 ‘s avonds waren de Apps van crypto-nieuwssites waaronder CoinDesk en Cointelegraph niet meer beschikbaar in de Google Play Store.

Crypto nieuwswebsite Cointelegraph schrijft in een bericht dat Google geen contact heeft opgenomen met het bedrijf over de geplande verwijdering. Cointelegraph heeft contact opgenomen met Google maar geeft aan dat ze nog geen reactie hebben ontvangen van Google.

Cointelegraph geeft aan niet te weten waarom de App verwijderd is. Ze vertellen niks anders gedaan te hebben dan dat ze altijd al hebben gedaan.


Eerdere aanvallen op de crypto wereld

Dit is niet de eerste keer dat de Google Play Store de cryptowereld aanvalt. Eind december haalde de Google de app voor MetaMask offline. De ontwikkelaar van MetaMask vertelde toen:

“Ik hoop van harte dat dit een eerlijke fout is van de kant van de recensenten van Google, maar in combinatie met alle crypto-YouTube-verboden stelt het mij zeker in de war over hoe Google omgaat met decentraliserende technologieën.”

De ontwikkelaar van MetaMask verwees naar het toenmalige verbod van YouTube op crypto videos, dat, hoewel het maar een paar dagen duurde, grote oproer in de gemeenschap teweegbracht.