Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Google verwijdert ruim 120.000 negatieve Robinhood-reviews

Google heeft duizenden negatieve reviews van de Robinhood-app in de Google Play Store naar verluidt verwijdert. Het platform heeft een aanzienlijk grote golf aan negatieve reviews over zich heen gekregen nadat het de aandelen van onder andere GameStop stop heeft gezet.


Gebruikers boos omdat handel opgeschort is

Het zou om ongeveer 120.000 negatieve reviews gaan, die nu door Google verwijdert zijn. Het gevolg hiervan was dat de waardering van de app van ruim 4 sterren naar slechts 1 ster was gedaald.

Op dit moment heeft de app van Robinhood nog steeds ongeveer 177.000 recensies, waardoor iets meer dan de helft overgebleven is. In slechts een paar dagen was het aantal reviews hiermee bijna verdubbeld. Dit suggereert dat toch het grote deel van de Robinhood-gebruikers het niet eens zijn met de beslissing om de handel in aandelen te pauzeren. Een deel van de Robinhood-gebruikers zijn dan ook erg boos om de (tijdelijke) opschorting van de handel.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Reviews met bedoeling om beoordeling app te manipuleren zijn verboden

Google verbiedt beoordelingen binnen de Google Play Store die bedoeld zijn om de beoordeling van een app te manipuleren, of die nou positief of negatief is. De enorme golf van negatieve 1-ster reviews was dan ook zodanig hoog, dat het bedrijf het zag als poging tot manipulatie. Om deze reden heeft het alle negatieve reviews uit deze review-golf weer verwijdert.

Momenteel heeft de Robinhood-app, na het verwijderen van alle 1-ster-reviews, weer een waardering van 4.2 sterren en is de app op duizenden smartphones en tablets geïnstalleerd.

Robinhood heeft de handel in verschillende aandelen waarvan de prijs aanzienlijk omhoog schoot tijdelijk gestopt. Enkele voorbeelden hiervan zijn AMC Entertainment en GameStop. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gebruikers van het platform het niet meer eens zijn met de beslissingen die genomen worden. De aandelenkoers van bijvoorbeeld GameStop is aanzienlijk gepompt door de WallStreetBets-beweging van Reddit. Deze beweging neemt het momenteel op tegen de short-selling handelaren van Wall Street.

Naast het stopzetten van aandelen van deze bedrijven, heeft het naar verluidt ook de handel in Dogecoin (DOGE) stopgezet. DOGE schoot in slechts 2 dagen met ruim 900% omhoog, wat ervoor gezorgd heeft dat de cryptocurrency sinds 2015 weer in de top 10 crypto-lijst in termen van marktkapitalisatie staat. Het heeft hiermee enorme stappen gezet, wat geresulteerd heeft in het stopzetten van de handel op het Robinhood-platform. Het is op dit moment niet bekend wanneer alles weer vol verhandeld mag worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten