Goud prijs
Bitcoin

Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked

Fondsbeheerder Stacked, ook wel bekend als STKD, lanceert een ETF waarmee investeerders exposure krijgen op zowel Bitcoin als op goud. Stacked brengt die ETF op de markt, omdat steeds meer investeerders de “debasement trade” omarmen.

Dat wil zeggen: steeds meer investeerders zien dat fiatgeld zijn waarde verliest en springen op goud, Bitcoin en andere vormen van schaarste.

Goud en Bitcoin in één ETF

“De STKD Bitcoin & Gold ETF geeft investeerders de kans om in twee assets van schaarste te investeren, die beschermen tegen toekomstige inflatie en geldontwaarding”, aldus Stacked over de lancering van hun nieuwe ETF.

Het actief beheerde fonds is ontworpen om 1 dollar aan exposure te geven aan Bitcoin en 1 dollar aan exposure op goud voor iedere dollar die je in het fonds stopt. Dat wil het doen via een mix van ETFs en futures die gekoppeld zijn aan de prijzen van Bitcoin en goud

Wat dat betreft werkt het dus met een soort hefboom. Dat doen ze met futurescontracten, wat gestandaardiseerde overeenkomsten zijn om onderliggende assets om een toekomstig moment te kopen.

Voorbereiden op een catastrofe

Als we de analisten van JPMorgan mogen geloven, dan kiezen investeerders momenteel voor goud en Bitcoin, omdat ze zich voorbereiden op een “catastrofaal scenario” waarin de geopolitieke spanningen drastisch oplopen.

“Toenemende geopolitieke spanningen en de verkiezingen in de Verenigde Staten zullen de ‘debasement trade’ versterken en dus voordelig zijn voor zowel goud als voor Bitcoin”, zo staat in het rapport van JPMorgan.

Met de “debasement trade” bedoelt men bij JPMorgan een piek in de vraag naar goud als gevolg van geopolitieke spanning, onzekerheid over de lange-termijn inflatie, maar ook zorgen over de consistent hoge begrotingstekorten van overheden.

Volgens STKD gaat het te vaak over Bitcoin versus goud, terwijl zij voor allebei een rol zien in een portfolio. Zeker als het doel is om te beschermen tegen onzekerheid en inflatie.

Zou deze ETF van STKD voor jou interessant kunnen zijn, of kies jij liever voor één van de twee assets?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin reserves op exchanges dalen naar historisch dieptepunt: Wat betekent dit voor de koers?
Solv Protocol lanceert Bitcoin-staking op Solana: Rendement van 12% mogelijk
Bitcoin koers gaat pumpen als olie en energieprijzen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk