Goud, gold
Bitcoin

Goud stijgt tot nieuwe all-time high, wanneer volgt Bitcoin?

Goud trekt de laatste tijd veel aandacht op de financiële markten. Het edelmetaal is namelijk bezig aan een indrukwekkende stijging, die wordt bekroond door record na record aan te tikken. 

Hoewel Bitcoin (BTC) – door velen gezien als het ‘digitale goud’ – ook hard is gestegen sinds vorige week, blijft de munt nog altijd achter in vergelijking met zijn eigen recordprijs. Toch groeit het vertrouwen onder analisten dat Bitcoin binnenkort het stokje van goud kan overnemen, en eindelijk weer nieuwe hoogtes kan bereiken.

Goud bereikt nieuw record: dit is waarom

De goudprijs presteert dit hele jaar al geweldig, wat voornamelijk te wijten is aan de wereldwijde geopolitieke onrust en het aankoopbeleid van centrale banken. De grote stijging van de afgelopen weken is daarentegen voornamelijk gekatalyseerd door de allereerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve). 

Vorige week kondigde de bank aan de rente met 0,50% te verlagen, waardoor goud een aantrekkelijkere investering is geworden. Je kunt nu immers minder rendement pakken op investeringen die zijn verbonden met de rentetarieven van de Fed, zoals kortlopende staatsobligaties.

Volgens GoldPrice.org heeft de goudprijs vandaag een nieuwe all-time high bereikt van $2.629 na een indrukwekkende stijging van meer dan 5% in de afgelopen twee weken.

Volgens goudliefhebber Peter Schiff waarschuwt de grote stijging in de goudprijs ‘’dat het monetaire beleid te soepel is en dat inflatie op weg is om verder te stijgen’’. Goud staat namelijk al eeuwenlang bekend als een hedge tegen inflatie. Ook zijn er nog altijd zorgen dat de Verenigde Staten op weg is naar een recessie, wat investeerders aanmoedigt om hun toevlucht te zoeken in het edelmeteal.

Wanneer is BTC aan de beurt?

De Bitcoin koers heeft ook flink weten te profiteren van de agressieve renteverlaging van de Fed, maar heeft nog altijd een weg af te leggen om een nieuwe all-time high neer te zetten. Handelslegende Peter Brandt denkt echter dat Bitcoin weer de aandacht op zal eisen en de komende maanden met maar liefst 400% zal stijgen ten opzichte van goud, zoals je vanmorgen kon lezen in het Bitcoin nieuws.

Brandt is niet de enige die denkt dat Bitcoin snel weer in het middelpunt van de aandacht zal komen. Analisten anticiperen massaal op een grote koersstijging in het laatste kwartaal, vanwege Bitcoin’s historische succes gedurende de laatste maanden van het jaar.

Zo schreef Markus Thielen, oprichter en CEO van 10x Research, dat ‘’de kans op een grote uitbraak toeneemt naarmate we dichter bij het cruciale venster van oktober tot maart komen’’. Hij voorspelde ook een nieuwe all-time high voor het einde van dit jaar.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s floreren: $92 miljoen instroom, maar Ethereum blijft achter
Bitcoin’s ultieme test: Zal de koers door de laatste weerstand breken?
Bitcoin koers afgewezen op $65.000, $160 miljoen geliquideerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen