goud
Nieuws

Goudkoers trekt status van Bitcoin als veilige haven in twijfel

De door goud gedekte token van Paxos (PAXG) wist gedurende het weekend een nieuwe all-time high te bereiken, tegen de achtergrond van de stijgende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Sommigen vragen zich door de stijgingen van goud en de dalingen van Bitcoin af in hoeverre de digitale munt zijn belofte als “veilige haven” kan waarmaken.

PAX Gold leest Bitcoin de les

De PAXG token wist op 13 april een koers van 2.855 dollar te bereiken, terwijl de Bitcoin koers juist een daling van 5.000 dollar doormaakte in een kwestie van uren. Uiteindelijk werd de bodem bereikt op 62.700 dollar.

Inmiddels is Bitcoin weer opgeklommen. De digitale munt klokt momenteel binnen op 66.650 dollar. PAXG klokt daarentegen binnen op 2.366 dollar.

“Bitcoin kan heel veel dingen zijn, maar het is geen geopolitiek beschermingsmiddel”, aldus Bob Elliott van Unlimited Funds.

Dit weekend liep de geopolitieke spanning in het Midden-Oosten op door de drone-aanvallen van Iran op Israëlische targets. Deze ontwikkelingen waren volgens Elliott een goede test voor Bitcoin.

De “bijna perfecte negatieve correlatie” van Bitcoin ten opzichte van PAXG geeft volgens Elliott aan dat de digitale munt nog zeker niet dezelfde rol speelt als goud.

Is PAXG een gevaarlijke token?

PAXG probeert als token de goudkoers te volgen. De tokens vertegenwoordigen één ons goud, waardoor de officiële goudkoers en PAXG elkaar zouden moeten volgen.

Dit weekend zag PAXG echter een gigantische piek in de koers, die er niet was voor de officiële goudkoers. Dat heeft ermee te maken dat PAXG amper liquiditeit kent.

Het dagelijkse volume ligt op ongeveer 36 miljoen dollar, waardoor de koers enorm kan pieken en dalen.

De pseudonieme analist Checkemate kan het dan ook niet laten om naar figuren als Elliot uit te halen, die Bitcoin vergelijken met een niet-liquide token als PAXG. Dat soort mensen kun je volgens Checkmate niet serieus nemen als analisten.

Willy Woo voorspelde gisteren al dat de Bitcoin koers snel zou herstellen van de oorlogscorrectie die we eerder zagen. Hetzelfde gebeurde namelijk tijdens de uitbraak van de Rusland-Oekraïne oorlog.

Vandaag lijkt Bitcoin inderdaad weer een beetje te herstelen en krijgt Willy Woo mogelijk zijn gelijk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BlackRock heeft voor 4e dag op rij geen Bitcoin instroom
Bitcoin aan de vooravond van herstel? Cruciale FOMC-vergadering bepaalt koers
Bitcoin koers daalt na tegenvallende ETF-lancering in Hong Kong
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’