Goud, gold
Bitcoin

Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt

De goudprijs heeft een nieuw recordhoogtepunt bereikt en is op maandag 4 december gestegen tot boven de belangrijke grens van $2.100. Ondertussen heeft ook Bitcoin een opmerkelijke stijging doorgemaakt en is voor het eerst in 19 maanden boven de $41.000 uitgekomen.

Bitcoin prijs doorbreekt $40K… en $41K

Bitcoin heeft onlangs een indrukwekkende stijging doorgemaakt en is boven de $41.000 uitgekomen, een prijs die we sinds april 2022 niet meer gezien hadden. Deze stijging omvatte een snelle toename van 2% in slechts één dag, en dat is het hoogste punt voor Bitcoin in bijna 20 maanden.

Sinds het begin van het jaar is de waarde van Bitcoin met meer dan 140% gestegen. Dit laat zien dat steeds meer investeerders vertrouwen hebben in deze digitale munt.

Experts voorspellen een rooskleurige toekomst voor Bitcoin

Markus Thielen, hoofdonderzoeker bij Matrixport, gelooft dat Bitcoin nog aanzienlijk kan groeien. Zijn voorspellingen zijn deels gebaseerd op de geschiedenis van Bitcoin na eerdere dalen in de markt, maar vooral op de aankomende ‘halving’-evenementen. Deze ‘halving’-evenementen, waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin gehalveerd wordt, hebben in het verleden vaak geleid tot een stijging van de Bitcoin-prijs. Thielen verwacht dat de waarde van Bitcoin tegen april volgend jaar zou kunnen stijgen tot boven de $60.000, en mogelijk zelfs tot $125.000 tegen het einde van 2024.

Deze voorspellingen zijn vooral gebaseerd op het patroon dat Bitcoin-prijzen in het verleden aanzienlijke stijgingen lieten zien na ‘halving’-evenementen. Deze evenementen, die ongeveer elke vier jaar plaatsvinden, verminderen de nieuwe aanvoer van Bitcoin, wat in theorie de prijs zou moeten opdrijven door schaarste. Deskundigen, waaronder Thielen, verwachten dat deze komende ‘halving’ zal resulteren in een significante prijsstijging, wat aanzienlijke belangstelling van investeerders zou kunnen wekken.

Aan de vooravond van een Spot Bitcoin ETF

De speculaties rond Bitcoin nemen toe door de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Dertien aanbieders, waaronder grote namen zoals BlackRock en Grayscale, wachten in spanning op een beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Analisten van Bloomberg geven aan dat er een grote kans is dat alle lopende aanvragen rond 10 januari gelijktijdig worden goedgekeurd. Dit zou niet alleen een nieuw tijdperk inluiden voor institutionele betrokkenheid en investeringen in Bitcoin, maar kan ook de prijs van BTC een flinke impuls geven.

Bitcoin’s stijging weerspiegelt positief sentiment

De recente stijging van Bitcoin boven de psychologische grens van $40.000 is een teken van het positieve sentiment in de markt. Dit wordt versterkt door de verwachting dat de spot Bitcoin ETF in januari goedgekeurd zal worden, wat wijst op vooruitgang in de regelgeving. Daarnaast zal het aanstaande ‘halving’ evenement van Bitcoin waarschijnlijk nog meer ondersteuning bieden voor de prijs van BTC in de komende vijf maanden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’