Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Gouverneur van Texas nodigt Bitcoin-Miners uit om elektriciteitsnet te stabliseren

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft in de afgelopen maanden meerdere inspanningen geleverd om de crypto-industrie naar Texas te krijgen.


Bitcoin-mining mogelijke oplossing voor energieproblemen

Behalve dat het minen van Bitcoin als lucratief wordt beschouwd door de gouverneur, gelooft hij ook dat deze zelfde miners zouden kunnen helpen om het elektriciteitsnetwerk van Texas te stabiliseren. Momenteel hebben ze enkele problemen om de groeiende vraag bij te houden.

Waar Bitcoin-minen juist enorm veel energie vraagd, zijn er steeds meer politici in Texas die het zien als een oplossing voor andere energie gerelateerde problemen. Dat geldt ook voor gouverneur Abbott, die hoopt dat energieleveranciers, juist door Bitcoin-miners meer zullen ondernemen om meer infrastructuur te bouwen. Hier profiteert vervolgens iedereen weer van, een soort win-win-situatie.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Problemen met elektriciteitsnet

De Texaanse staat kent al langer problemen met hun elektriciteitsnet. Regelmatig is het de staat niet gelukt om tijdens de piekuren betaalbare stroom te leveren. Tevens kende de staat afgelopen winter nog een grote stroomuitval, die veroorzaakt werd door een zware storm.

Alhoewel Abbott een risico neemt met het aantrekken van Bitcoin-miners, kan het een ongekende financiële prikkel creëren om meer energie te produceren. Dit zal gaan zorgen voor meer infrastructuur voor de levering van stroom, wat ervoor zou moeten zorgen dat het gehele netwerk stabieler wordt. Hier moet echter nog wel het nodige werk voor geleverd worden, gezien het feit dat hiervoor veel gebouwd moet worden.


Creatie van banen en meer belastinginkomsten

Als er echter meer grote Bitcoin-miners naar Texas komen, zal dit zorgen voor de creatie van meer banen en zal het tevens meer belastinginkomsten genereren voor de staat.

Mocht het de Amerikaanse staat niet lukken om het netwerk volledig te stabiliseren, dan zal het wellicht voor een soortgelijke aanpak als Iran kiezen. Dan zal er bijvoorbeeld een winter-verbod op het minen van Bitcoin worden ingezet, om zo de energiepieken af te vlakken.

Dit is echter niet rendabel voor crypto-miners, die normaliter het gehele jaar actief zijn. Alhoewel het een tijdelijke oplossing kan zijn, is het van noodzaak om het elektriciteitsnet op te schalen en te stabiliseren. Het is echter nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten