Bitcoin

Grayscale bereikt $20 miljard, terwijl BTC prijs blijft stijgen

De torenhoge Bitcoin prijs heeft ervoor gezorgd dat Grayscale nu meer dan $20 miljard aan crypto beheerd.


Positie 10x vergroot ten opzichte van begin 2020

Crypto-fondsbeheerder Grayscale sloot 2020 af met meer dan $20 miljard in zijn cryptofondsen. De vermogensbeheerder, wiens beursgenoteerde fondsen investeerders de mogelijkheid bieden om crypto op de aandelenmarkt te verhandelen, heeft zijn posities sinds begin 2020 tien keer vergroot.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Meerdere crypto fondsen

Het meeste kapitaal van Grayscale – ongeveer $17,4 miljard – zitten in de Grayscale Bitcoin Trust. En de stijgende prijs van Bitcoin hielp Grayscale voor het nieuwe jaar een totaal van meer dan $20 miljard te bereiken. De Bitcoin bereikte een nieuw prijsrecord op oudejaarsavond van iets meer dan $29.000 en bereikt vandaag zelfs een nieuw record van $30.900.

De fondsen van Grayscale werken als volgt: particuliere investeerders investeren veel (fiat) geld in hun fondsen, dat Grayscale vervolgens gebruikt om cryptocurrencies te kopen. Grayscale geeft vervolgens een overzicht van de fondsen op de aandelenmarkt; aandelenkoersen volgen de prijs van de cryptocurrency die de fondsen hebben gekocht – zij het tegen een premie, deels vanwege de beheerskosten van Grayscale.

Momenteel handelt de Grayscale Bitcoin Trust tegen een premie van 17%, volgens gegevens van het derivatenmarktanalysebedrijf bybt. De Litecoin Trust wordt verhandeld tegen een premie van 2378%.

Het voordeel van het bedrijf is dat trusts zoals Grayscale’s een van de weinige manieren zijn om crypto op de aandelenmarkt te verhandelen. De op een na grootste trust van Grayscale is de Grayscale Ethereum Trust, waar $2,175 miljard in zit.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85