grayscale
Bitcoin

Grayscale blijft elke dag voor honderden miljoenen euro’s aan Bitcoin verkopen

Terwijl de prijs van Bitcoin (BTC) de afgelopen dagen blijft dalen, blijft het Grayscale Bitcoin ETF (GBTC) een aanzienlijke uitstroom ervaren, met gisteren nog een uitstroom van $515 miljoen. Het totale uitstroombedrag kom daardoor net onder de $4 miljard te staan. Ondanks dat de overige 9 ETF’s een instroom zagen was dit niet genoeg om de uitstroom van Grayscale te compenseren.

Ook vandaag lijkt GBTC trouwens weer een enorme uitstroom te gaan noteren. Gayscale heeft namelijk al voor meer dan $760 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase gestuurd.

BlackRock ETF meest succesvol

De onderzoekstak van de crypto exchange BitMEX deed onderzoek naar de verschillende ETFs die sinds 11 januari live zijn. Wat opvalt is dat het fonds van vermogensbeheerder BlackRock het meest succesvol is met een instroom van $1,85 miljard. Ook Fidelity en Bitwise zagen succes met een instroom van respectievelijk $1,6 miljard en $0,51 miljard.

Zal de uitstroom doorzetten?

Voor de komende dagen bestaat er onzekerheid over het al dan niet voortzetten van de uitstroom uit het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds. Bloomberg-analist Eric Balchunas plaatste een poll op platform X, waarbij uiteenlopende meningen naar voren kwamen.

Uit de resultaten blijkt dat ongeveer één achtste van de respondenten verwacht dat er een aanzienlijke kans is dat de uitstroom zal voortduren. Daarnaast gelooft ongeveer de helft van de deelnemers dat er een gelijke kans van 50% is dat de verkoop van Bitcoins zal doorgaan. Deze verdeelde meningen onderstrepen de huidige onzekerheid in de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten