Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Grayscale wijzigt DeFi-fonds en laat Bancor (BNT) en UMA vallen

De grote digitale vermogensbeheerder Grayscale heeft het DeFi-fonds voor de tweede keer sinds de oprichting in juli 2021 opnieuw gebalanceerd.


Wijzigingen in het DeFi-fonds

In een aankondiging van 3 januari stonden de wijzigingen die Grayscale in zijn twee fondsen heeft aangebracht. AMP, het native collateral token van het Flexa-betaalnetwerk is aan het fonds toegevoegd. Bancor’s (BNT) en Universal Market Access (UMA) zijn uit het fonds verwijderd.

Flexa gebruikt het AMP token om cryptobetalingen onderpand te geven. Het betaalnetwerk verrekent ze in fiat aan ontvangers waardoor handelaars gemakkelijk crypto kunnen accepteren.

Het bedrijf heeft de tokenlijst van The Grayscale Digital Large Cap Fund (GDLC) echter niet veranderd.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Flinke stijgingen voor Grayscale

Grayscale’s DeFi Fund bestaat nu uit negen verschillende crypto-activa uit het DeFi ecosysteem. Uniswap (UNI) heeft de hoogste weging in het fonds met 42,33%, terwijl het nieuw toegevoegde AMP 7,39% omvat. De wijzigingen in het fonds weerspiegelen die in de DeFi Index (DFX) van CoinDesk.

Op dit moment heeft het DeFi Fund een aandelenkoers van $5,56. Dit betekent een winst is van 11,2% sinds de startkoers van $5 op 14 juli. Het fonds heeft $11,6 miljoen activa onder beheer en 2,08 miljoen uitstaande aandelen.

Grayscale is vooral bekend om zijn Grayscale Bitcoin Trust dat momenteel $30,1 miljard aan activa onder beheer heeft. De aandelen worden verhandeld tegen $34,27. Dit is een stijging van 23% sinds 14 juli en een stijging van 59,16% over de afgelopen 12 maanden.

Zowel het Grayscale DeFi Fund als zijn Bitcoin Trust hebben beter gepresteerd dan de DeFi Pulse Index (DPI), de grootste retail DeFi index naar marktkapitalisatie, sinds 14 juli. Hoewel DPI een hoger handelsvolume heeft, is het in dezelfde periode met 2% gedaald.

Grayscale had de grootste toename in Bitcoin holdings onder spot Bitcoin ETF’s en corporaties door 2021 door 645.199 Bitcoin toe te voegen aan het einde van het jaar. Dit is 71% van de spot ETF en corporatiemarkten BTC holdings.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten