Bitcoin

Grayscale kocht maandag voor $607 miljoen aan Bitcoins

Zoals verschillende gegevensbronnen bevestigen, heeft Grayscale, dat nog steeds de grootste institutionele koper in de Bitcoin wereld blijft, maandag in totaal 16.244 Bitcoins (ter waarde van $607 miljoen) gekocht.


Bitcoin aankopen versnellen weer

De aankoop van maandag was één van de grootste dagelijkse aankopen die ooit is gezien. Het bedrijf deed al tijden lang grote aankopen, maar de aankoop die het afgelopen maandag deed is uitzonderlijk groot. De aankoop van maandag zorgt ervoor dat Grayscale nu meer dan $23 miljard aan cryptovaluta’s beheerd. Het totaal is in 2020 vertienvoudigd.

Het is trouwens niet gek dat het bedrijf BTC blijft kopen. Ze maken er namelijk enorme winsten mee, zo twitterde iemand:

“Vorige week verdienden ze $700 miljoen in 1 dag … En vandaag $590 miljoen … Blijf opletten.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Onbeschaamd bullish over de Bitcoin

Deze stap onderstreept het voortdurende vertrouwen van Grayscale in de Bitcoin op de lange termijn. Daarnaast laat het zien dat institutionele instellingen massaal interesse blijven houden in de digitale munt. Ondanks gemengde berichten van collega-vermogensbeheerder Guggenheim, die deze maand zijn blootstelling aan de Bitcoin zou beginnen, stellen bronnen dat er nog altijd een enorme institutionele vraag is naar BTC.

Gegevens van analysehulpmiddel CryptoQuant onthullen ondertussen veranderingen in het koopgedrag van Grayscale. Waarbij er in het einde van 2020 de grootste korte termijn stijging van Bitcoin posities van dat jaar was te zien.

Eerder voerden analisten van JPMorgan aan dat de instroom in de Grayscale Bitcoin Trust $100 miljoen per dag zou moeten blijven om de Bitcoin een kans te geven om de $40.000 weer te bereiken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?