Newsbit

Grayscale Bitcoin Trust Company Logo

Grayscale meldt zich aan voor trust DeFi-platform Yearn Finance

Grayscale Bitcoin Trust Company Logo

Grayscale Investments heeft een aanvraag ingediend om een nieuwe cryptocurrency-trust te registreren. Dit maal wil ‘s werelds grootste digitale vermogensbeheerder dat doen voor het gedecentraliseerde financieringsplatform Yearn Finance (afgekort YFI).


Goedkeuring aanvraag is niet automatisch oprichten trust

Hierdoor neemt Grayscale zijn volgende stap in de cryptocurrency-wereld, waardoor het haar portfolio verder uitbreidt. Ook laat het zien dat het vertrouwen heeft in de toekomst voor YFI. Het is echter benoemingswaardig dat een aanvraag voor het oprichten van zo’n trust niet automatisch betekent dat deze ook daadwerkelijk opgericht zal gaan worden. Het laat wel de interesse zien en dat het in ieder geval in overweging genomen wordt, wat uiteraard ook positief is.

De aanvraag is ingediend bij de ‘Delaware Trust Company’, de wettelijke trustee van Grayscale voor de Amerikaanse staat. Op deze manier is het officieel legaal ingediend en kan worden gewerkt aan de beoordeling ervan. Hierna kan worden gekeken of de aanvraag kan worden goedgekeurd of niet, verwacht wordt echter dat het geen problemen gaat opleveren en dat de aanvraag zal worden goedgekeurd. Grayscale heeft hun hoofdkantoor in New York, de Verenigde Staten en is eigendom van de Digital Currency Group. De naam zegt het eigenlijk zelf al, ze investeren in verschillende digitale currencies, waaronder ook Bitcoin (BTC).


Wat is Yearn Finance eigenlijk?

Yearn Finance, ofwel YFI, is een toegangspunt voor haar gebruikers om toegang te krijgen tot een groot aantal verschillende DeFi-producten die allemaal op de blockchain van Ethereum (ETH) draaien. Het is hiermee wereldwijd één van de grootste platformen voor dergelijke producten. Het is hiermee niet geheel onverwacht dat Grayscale voor YFI kiest voor deze markt.

Grayscale heeft afgelopen maand aanvragen ingediend voor maar liefst 5 nieuwe trusts die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies, die tevens verbonden zijn aan de DeFi-ruimte, waaronder trusts voor Aave en Cardano.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top