Bitcoin

Grayscale: Pensioenfondsen beginnen te investeren in Bitcoin

De CEO van Grayscale, genaamd Michael Sonnenshein, vertelde donderdag aan Bloomberg dat pensioenfondsen veel geld beginnen mte investeren in de Bitcoin fondsen van het bedrijf. Volgens de CEO wakkert dit de enorme koersstijging van BTC aan.


Pensioenfondsen willen Bitcoin

Michael Sonnenshein legde uit:

“We beginnen te zien dat niet alleen hedgefondsen instappen, maar we zien ook dat andere instellingen zoals pensioenfondsen in Bitcoin willen investeren. De omvang van de aankopen van deze bedrijven groeit razendsnel. “

Grayscale is een grote speler in de cryptowereld. Het bedrijf bezit namelijk ongeveer 3 procent van alle BTC tokens in omloop en dit neemt alleen maar toe. De vermogensbeheerder blijft namelijk grote aantallen Bitcoins kopen naarmate meer institutionele beleggers blootstelling aan Bitcoin zoeken.

Grayscale heeft nu meer dan $27 miljard aan crypto vermogen onder beheer. De Grayscale Bitcoin Trust blijft verreweg het populairste product, met meer dan $23 miljard aan beheerd vermogen. Het Ethereum-fonds van Grayscale wordt momenteel geschat op ongeveer $3,6 miljard.

Totale vermogen van alle Grayscale fondsen – Bron: Twitter

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De institutionele instroom blijft toenemen

De pensioenfondsen volgen een horde aan aan institutionele kopers die in 2020 op de Bitcoin-markt zijn gekomen. Uit een onderzoek van Fidelity Investments vorig jaar bleek dat 36% van de financiële instellingen in de Verenigde Staten en Europa zei dat ze cryptocurrencies of derivaten bezitten. Meer dan een kwart van de respondenten gaf aan Bitcoin in bezit te hebben, terwijl 11% zei dat ze Ethereum bezitten.

De institutionele instroom in cryptocurrency en Bitcoin neemt toe, volgens Grayscale Investments, zeker nu pensioenfondsen massaal willen instappen. De agressieve BTC-aankopen van Grayscale dragen waarschijnlijk bij aan de snelle prijsstijging van de digitale valuta. Nu er meer Bitcoin uit de circulatie is gehaald, wordt het toch al schaarse goed nog moeilijker te verkrijgen. Sonnenshein legde uit:

“Dit is een verifieerbaar schaars goed, dus als er mechanismen zijn die ze uit de circulatie halen, wordt het inherent een nog schaarser goed.”

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?