Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Grayscale stopt met aanbieden van Ripple’s XRP token

Institutionele beleggers die geïnteresseerd zijn in het kopen van Ripple’s XRP-token, zullen naar een ander platform moeten zoeken aangezien Grayscale ermee stopt.


De rechtszaak van $1,3 miljard

Een week nadat Grayscale all zijn XRP tokens heeft verkocht uit zijn ‘Digital Large Cap Fund’ beëindigt crypto-vermogensbeheerder Grayscale zijn XRP Trust. De aankondiging van Grayscale verwijst naar de rechtszaak van $1,3 miljard van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die vorige maand werd aangespannen tegen Ripple Labs, Brad Garlinghouse en Chris Larsen

Volgens het persbericht van vandaag is Grayscale van mening dat het waarschijnlijk steeds moeilijker wordt voor Amerikaanse investeerders om XRP om te zetten in Amerikaanse dollars. Daarom heeft het bedrijf besloten de activiteiten van de Trust niet voort te zetten.

Grayscale zal de trust liquideren en de opbrengst onder aftrek van vergoedingen verdelen onder de aandeelhouders. “De Trust zal worden beëindigd na uitkering van de netto contante opbrengst.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Toch nog hoop in Azië

Dit is het zoveelste slechte nieuws voor Ripple en XRP. Eerder deze maand kwam al naar buiten dat verschillende grote handelsplatformen zoals Coinbase en Blockchain.com de handel van de munt stop hebben gezet. In Azië is de situatie echter minder ernstig. Volgens een rapport van The Block zei de Japanse Financial Services Agency – het equivalent van de SEC – dat XRP geen security is, maar een cryptocurrency.

Volgens de Japanse wet is de XRP token vastgesteld als een ‘crypto asset. Dit is gebeurd onder de Funds Settlement Act. Het wordt dus niet gecategoriseerd als een security onder de Financial Instruments and Exchange Act. Dit zal niet worden beïnvloed door de rechtszaak van de sec met Ripple”.

– Sadakazu Osaki

Ook Japanse crypto exchanges zullen de token gewoon blijven verhandelen. Ze weigeren om de token als een security te behandelen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten