Ripple

Ripple vindt steun in Japan te midden van een zware tijd

Japanse crypto exchanges zijn het met Ripple eens en weigeren de XRP tokens als security te behandelen. De exchanges vertellen dat de handel gewoon zal worden voortgezet.


XRP is een crypto asset

De XRP prijs crashte vorige week met meer dan 50%. De oorzaak hiervan was een rechtszaak tegen Ripple, ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Daarna kwam ook nog naar buiten dat verschillende crypto exchanges de XRP handel stop hebben gezet in Amerika. Echter, er is niet alleen maar slecht nieuws. De op drie na grootste crypto valuta ter wereld heeft nu sterke steun gevonden in Japan. Hier weigeren crypto valuta exchanges de XRP te schrappen.

Volgens een bericht van Sadakazu Osaki, een onderzoeker bij het grootste economische onderzoeksbureau van Japan wordt de XRP token gecategoriseerd als een crypto valuta. Daarnaast voegde hij eraan toe dat de rechtszaak van de SEC tegen Ripple geen invloed zal hebben op de status van de token in Japan. Dit komt omdat de crypto valuta niet onder de categorie security valt in het Aziatische land.

SBI Holdings, één van de grootste financiële bedrijven in Japan, steunt de uitleg van Osaki. Bovendien voegde het eraan toe dat digitale exchanges in het land de handel onder lokale regelgeving zullen voortzetten vanwege de behandeling van de XRP als een crypto asset.

Volgens de Japanse wet is de XRP token vastgesteld als een ‘crypto asset. Dit is gebeurd onder de Funds Settlement Act. Het wordt dus niet gecategoriseerd als een security onder de Financial Instruments and Exchange Act. Dit zal niet worden beïnvloed door de rechtszaak van de sec met Ripple”.

Zo voegde Osaki toe in zijn onderzoeksnota.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Laatste dag van Jay Clayton als voorzitter

Voormalig SEC voorzitter Jay Clayton maakte tijdens zijn ambtstermijn duidelijk dat de Bitcoin en Ethereum geen securities zijn. Hij was echter nooit zeker over de status van Ripple’s XRP token, vanwege het gecentraliseerde karakter ervan. In zijn laatste paar dagen op kantoor heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs. Daarin heeft het de XRP duidelijk als een security genoemd.

Jay Clayton’s laatste dag bij de SEC leidde tot een uitverkoop van $50 miljard aan cryptovaluta. De markt voor cryptovaluta daalde in minder dan 24 uur van $660 miljard naar $610 miljard. Het standpunt van Japan over de XRP is anders dan dat van de VS. De regelgevende autoriteiten hebben duidelijk aangegeven dat het een crypto-asset is en geen security.