Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Grayscale verkoopt XRP – waar gaat het geld nu naar toe?

Wereldwijd de grootste cryptocurrency vermogensbeheerder, Grayscale, heeft laten weten dat het al zijn XRP-posities geliquideerd heeft. Het geld wat hierdoor vrijgemaakt werd, is inmiddels geïnvesteerd in een aantal andere altcoins, waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).


Rechtszaak tegen Ripple Labs

Naar verluidt heeft Grayscale op 4 januari 2021 al zijn XRP-tokens verkocht. Verwacht wordt dat dit gekoppeld kan worden aan de rechtszaak die is aangespannen tegen Ripple Labs door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC).

Volgens de Amerikaanse SEC zou Ripple’s XRP-token namelijk een security zijn, waardoor het als effecten zou worden behandeld. Mocht dit echt zo zijn, zou Ripple automatisch een enorme hoeveelheid niet-geregistreerde effecten verkocht hebben. Hier zouden ze dan logischerwijs een boete voor krijgen. Ripple zegt zelf echter nooit een security te zijn geweest, en dat het moet worden vergeleken met Bitcoin en Ethereum, die beide ook niet als een security gezien worden.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Verdeling nieuw aangeschafte crypto’s

Het geld is onderverdeeld in de 4 bovengenoemde crypto’s, waarvan Bitcoin het grootste gedeelte van de vrijgekomen fondsen krijgt. Naar verluidt gaat circa 81,6% naar BTC, 15,9% naar ETH, 1,1% naar BCH en 1.4% naar LTC.

Grayscale heeft de nieuwe crypto samenstelling inmiddels zelf ook al bevestigd via het sociale medium Twitter in een reeks van 3 Tweets.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten