Bitcoin

Grayscale verwacht spoedige goedkeuring van Bitcoin ETF door SEC

Grayscale, een bekende beheerder van digitale vermogens, gelooft sterk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hun Bitcoin ETF goedgekeurd wordt door de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission).

Het bedrijf wil hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), nu een open trust op de OTCQX Markt, veranderen in een spot Bitcoin ETF. Ze willen dit fonds dan laten handelen op de NYSE Arca beurs.

Om dit te bereiken, heeft Grayscale hun juridisch directeur, Craig Salm, en financieel directeur, Edward McGee, gevraagd om vragen te beantwoorden over deze verandering. Salm schreef in een blogpost van het bedrijf: “Wij zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse regelgevers uiteindelijk een spot Bitcoin ETF zullen goedkeuren.” Hij voegde eraan toe dat zodra ze groen licht krijgen, Grayscale meteen zal samenwerken met hun partners om GBTC op de NYSE Arca beurs te krijgen.

10 januari een Bitcoin ETF?

Hoewel Grayscale optimistisch is over de goedkeuring van een Bitcoin ETF, heeft het bedrijf geen concrete tijdlijn vastgesteld voor de omzetting van hun GBTC. Craig Salm, van Grayscale, merkt op dat “tijdlijnen van nature onzeker zijn.”

ETF-experts volgen de situatie nauwlettend en sommigen speculeren over de timing van een mogelijke beslissing van de SEC. James Seyffart, een analist bij Bloomberg Intelligence, verwacht dat de SEC tussen maandag 8 januari en woensdag 10 januari actie kan ondernemen betreffende de hangende aanvragen.

Juridische stappen en vooruitgang van Grayscale

In 2022 klaagde Grayscale de SEC aan omdat het bedrijf vond dat de Commissie onrechtvaardig handelde door hun verzoek om de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een ETF af te wijzen. Als een ETF zou het fonds in staat zijn om aandelen gelijktijdig te creëren en in te wisselen, waardoor het nauwkeuriger de realtime prijs van Bitcoin zou kunnen volgen.

Er zijn aanwijzingen dat Grayscale vooruitgang boekt in deze juridische strijd. In augustus oordeelde een rechter dat de SEC de aanvraag van Grayscale moest accepteren. Verder werd in oktober duidelijk dat de SEC geen beroep zou aantekenen tegen deze uitspraak en werd de Commissie vervolgens opgedragen om de aanvraag voor de ETF officieel te heroverwegen.

Recente besprekingen tussen Grayscale en SEC

Een door de SEC gepubliceerde memo onthulde dat er vorige maand een belangrijke ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen de SEC en Grayscale. Grayscale’s CEO Michael Sonnenshein en CFO Edward McGee bespraken met de SEC “de voorgestelde regelwijziging van NYSE Arca, Inc. om aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (BTC) te noteren en te verhandelen onder NYSE Arca Rule 8.201-E.”

Ondanks dat GBTC momenteel geen spot ETF is, vertegenwoordigt het al meer dan 3% van het totale aanbod van Bitcoin. Het fonds wordt momenteel verhandeld met een korting van 8% ten opzichte van de netto-activawaarde. Craig Salm van Grayscale benadrukte in een blogpost dat de conversie naar een ETF-structuur het fonds in staat zou stellen om de prijs van Bitcoin nauwkeuriger te weerspiegelen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’