MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

Groen licht voor MicroStrategy ETF met 1,75x hefboom

MicroStrategy werd in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin adopteerde als primaire spaarmiddel. Inmiddels heeft MicroStrategy ruim 210.000 Bitcoin in handen en sinds de adoptie van de digitale munt presteert het aandeel fantastisch. Binnenkort wordt het mogelijk om met een hefboom in MicroStrategy te beleggen via een gloednieuwe ETF.

MicroStrategy met een hefboom

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde deze week namelijk voor het eerst in de geschiedenis een hefboom-ETF voor één aandeel goed.

Defiance ETFs, een uitgever van ETFs in de Verenigde Staten, kreeg groen licht voor hun MSTX ETF. Met deze ETF krijgen beleggers 175% exposure op MicroStrategy.

Dat wil zeggen: stijgt het aandeel van MicroStrategy van 100 naar 200 dollar, dan stijgt deze ETF naar 275 dollar. Nadeel van de ETF is natuurlijk dat andersom hetzelfde geldt. Daalt de koers van MicroStrategy? Dan daalt de koers van de ETF nog harden.

Volgens Eric Balchunas, een expert op het gebied van ETFs, krijgen we met MSTX een behoorlijk volatiel beestje op de markt straks in de Verenigde Staten.

Unieke kans voor investeerders

Defiance CEO Sylvia Jablonski spreekt van een “unieke kans voor investeerders” om hun blootstelling aan Bitcoin te vergroten met een ETF. Zeker als je bedenkt dat MicroStrategy al met een soort hefboom op de Bitcoin koers handelt.

Vaak reageert MicroStrategy extreem op zowel groene als rode dagen van Bitcoin. Stijgt de Bitcoin koers? Dan stijgt MicroStrategy vaak nog harder. Daalt de Bitcoin koers? Dan schrijft MicroStrategy meestal nog rodere cijfers.

Naast goedkeuring voor de MicroStrategy 1,75x ETF gaf de SEC ook groen licht voor Tesla en Apple ETFs met een hefboom van 3x. Voor die aandelen is de hefboom dus nog een stukje sterker.

Let op: je betaalt vaak ook een hogere managementfee op dit soort producten. In feite ben je hiermee immers met geleend geld aan het spelen en het lenen van geld kost nu eenmaal rente.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom