Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Sinds Ripple door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in een rechtszaak werd gesleept, heeft het blockchainbedrijf zijn focus op het sluiten van buitenlandse partnerschappen vergroot en dat begint zijn vruchten af te werpen. Steeds meer banken gebruiken het RippleNet om hun betalingskanalen te transformeren. Ook de grootste bank van Marokko is nu partner geworden van het bedrijf.
De Attijariwafa Bank, de grootste bankinstelling van Marokko met een beheerd vermogen van bijna $53,3 miljard, heeft zich aangesloten bij het RippleNet-netwerk om zijn betalingssystemen te verbeteren, zo vertellen lokale nieuwsmedia. Hierdoor kunnen Attijariwafa Bank en haar partnerbanken die ook deel uitmaken van het netwerk, op blockchain gebaseerde betalingen uitvoeren.
Ook wil de bank met de samenwerking zijn overmakingsnetwerk verbeteren, wat logisch is aangezien er veel geld verstuurd wordt van en naar Marokko door de vele families die in het buitenland wonen. De bank zal kunnen profiteren van Ripple’s grote netwerk van meer dan 200 banken wereldwijd door directe overboekingen te ontvangen via extra transactieportalen.
In een verklaring merkte de manager van de bank, genaamd Adnane Driouech op dat de bank al had geëxperimenteerd met een groot aantal moderne betalingsoplossingen en dat zijn samenwerking met Ripple het nu ook als leider in blockchain-betalingen in de regio heeft gepositioneerd. Hij zei:
“Met RippleNet maken we verbinding met de blockchain, een snelle en onfeilbare manier om geld te ontvangen.”
Wil jij XRP verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.
RippleNet heeft zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten en Noord-Afrika de afgelopen tijd flink vergroot. Het is een geweldige markt met name vanwege het grote aantal expats en migrerende werknemers die daar wonen. Ook de duidelijkheid in de regulering van fintech bedrijven in de regio is een belangrijke factor.
Ripple had eerder al de handen ineen geslagen met de nationale bank van Qatar om een overmakingscorridor met Turkije te openen. Het bedrijf met blockchain-oplossingen heeft geprobeerd grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken via zijn on-demand liquiditeitscorridors (ODL) in andere landen, zoals Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten.
Dit wil niet zeggen dat andere regio’s buiten de uitbreidingsplannen van Ripple vallen. Het bedrijf is even proactief geweest in het richten op Aziatische landen zoals Vietnam en Mongolië, samen met de snel opkomende Latijns-Amerikaanse markt.
Dankzij deze samenwerkingen blijft Ripple dus groeien. Dit ondanks de tegenwind van de SEC, wiens juridische strijd niet snel lijkt te stoppen.