Crypto Mining Closeup
Bitcoin

Grootste energiebedrijf Japan begint met Bitcoin mining

Tokyo Electric Power Company (TEPCO), het grootste energiebedrijf van Japan, is begonnen met het minen van Bitcoin. Tepco doet dit via zijn zusterbedrijf Agile Energy X en gebruikt overtollige duurzame energie, die anders verloren zou gaan.

Bitcoin mining in Japan

TEPCO begon in 2022 met Agile Energy en zijn met dat bedrijf nu Bitcoin mining aan het ontdekken. Het zusterbedrijf van de Japanse energiegigant heeft inmiddels miners geïnstalleerd bij de zonenergiecentrales in Gunma en Tochigi.

Met het initiatief hoopt TEPCO de overtollige zonne- en windenergie in kapitaal om te zetten. Dankzij het initiatief komt Japan ook niet in de situatie dat het stroomnet overvol raakt.

“Producenten van groene energie moeten hun business draaien onder de assumptie dat een deel van de energie die ze genereren verloren gaat. Als Bitcoin een nieuwe bron van inkomen vormt voor producenten, […] dan zou dat in theorie tot een hogere productie van groene energie kunnen leiden”, aldus Agile Energy President Kenji Tateiwa.

Het bijzondere aan dit project is dat we opnieuw zien hoe Bitcoin mining het opwekken van groene energie kan stimuleren, door producenten van extra inkomen te voorzien. Tateiwa geeft aan dat de winst met Bitcoin voor extra investeringen in de infrastructuur kan zorgen.

Japan is geen voorloper

Hoewel Japan hiermee de eerste grote economie is die op een duurzame wijze Bitcoin probeert te minen, zijn ze niet het eerste land ter wereld waar we dit zien.

El Salvador gebruikt bijvoorbeeld geothermische energie om Bitcoin te minen. Het mooie aan dit verhaal is dat Bitcoin hiermee een keihard antwoord heeft op de kritiek dat het energieverbruik van de digitale munt zo schadelijk is voor de planeet.

Waarom? Omdat Bitcoin in toenemende mate groene energie verbruikt die anders verloren zou gaan, waarmee het producenten ook nog eens winstgevender maakt en het extra investeringen in deze industrie stimuleert.

Steeds meer bedrijven (en landen) komen erachter hoe ze overtollige energie kunnen omzetten in het hardste geld op aarde. Hoe meer duurzame energie we opwekken, hoe meer Bitcoin mining kan helpen om verspilling daarvan tegen te gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’