Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Duizenden mensen gingen de straten van de hoofdstad van El Salvador op om te protesteren tegen de Bitcoin-wet.
De protesten in El Salvador zijn woensdag geëscaleerd, op de onafhankelijkheidsdag van het land. De lokale pers berichtte over de woede van burgers over de nieuwe Bitcoin-wet van het land.
Demonstranten hebben een Bitcoin-geldautomaat in de hoofdstad San Salvador in brand gestoken. Sommigen gingen de straat op met borden met de tekst “We willen geen Bitcoin” en “Nee tegen dictatuur”. Op 7 september maakte El Salvador Bitcoin een wettig betaalmiddel in het land. Het is het eerste land dat dit heeft gedaan.
De president van het land, Nayib Bukele, bekritiseerde de burgers op Twitter die spullen kapot maakten. Ook haalde hij uit naar de pers.
Dicen que el “vandalismo” fue hecho por “infiltrados”, pero han hecho vandalismo en TODAS sus manifestaciones 🤷🏻♂️
— Nayib Bukele 🇸🇻 (@nayibbukele) September 15, 2021
Además, ¿por qué no se escuchan gritos de “deténganse” o “no hagan eso”?
Lo que se escucha son APLAUSOS y VÍTORES; y ahí está la prensa. pic.twitter.com/3MetlCntCK
Sinds juli en augustus zijn er protesten tegen de actie; het geesteskind van president Bukele. Woensdag waren de protesten echter het hevigst. Er waren duizenden burgers die volgens lokale media de straat op gingen.
Salvadoranen protesteren niet alleen tegen de Bitcoin-wet, maar ook tegen president Bukele zelf. Volgens sommigen heeft hij de rechtbanken van het land verzwakt en te veel macht naar zichzelf toe getrokken. Hoewel Bukele het eerder goed deed in opiniepeilingen krijgt hij nu steeds meer kritiek op het vermeende autoritarisme.
Algunos manifestantes mancharon la caseta del kiosko Chivo instalado en la Plaza Gerardo Barrios frente a Catedral Metropolitana.
— Teleprensa (@Teleprensa33) September 15, 2021
Vía @maggiegonza33 #Teleprensa33 #Nacionales pic.twitter.com/3UstEZZcKz
De Bitcoin-wet, die in juni door Bukele is aangekondigd en kort daarna door het land is aangenomen, betekent dat bedrijven betaling in Bitcoin moeten accepteren als ze over de technologie beschikken. Burgers zijn niet verplicht om de token te gebruiken, maar worden aangemoedigd om dit te doen. Degenen die zich aanmelden om de officiële cryptowallet van de overheid, Chivo, te gebruiken, worden beloond met $30 in Bitcoin. Chivo heeft echter technische problemen gehad sinds Bitcoin een wettig betaalmiddel werd in het land.
Investeringsbanken zoals JP Morgan, Amerikaanse functionarissen en zelfs de Wereldbank hebben kritiek geuit op de Bitcoin-wet van El Salvador. Zij beweren dat deze moeilijk te implementeren zou zijn. De protesten van vandaag zijn het bewijs dat ze misschien gelijk hebben.
77% kans dat techreuzen zoals Apple en Google Bitcoin omarmen in 2025. Ontdek waarom deze trend steeds waarschijnlijker wordt.
Japan overweegt Bitcoin als reserve, terwijl de VS en Brazilië strategische plannen bespreken. Ripple-CEO ziet potentieel in stablecoins.
Blockchain expert noemt een Bitcoin reserve strategie voor Amerika onrealistisch. Ontdek waarom dit idee volgens experts kansloos is.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
CEO Edo Farina ziet XRP als sleutel tot financiële vrijheid. Met 1.000 XRP vandaag kun je volgens hem miljoenen verdienen.