Bitcoin whale
Bitcoin

Grote Bitcoin-bezitters kopen voor recordbedrag van $5,4 miljard aan BTC

Juli is de boeken ingegaan als een wisselvallige maand voor Bitcoin (BTC). De Bitcoin koers is sterk opgerukt na zijn eerdere scherpe correctie, maar heeft met een grote domper de maand afgesloten. De grote volatiliteit heeft de grootste Bitcoin-bezitters uit het ecosysteem er niet van weerhouden om hun voorraden uit te breiden. 

Sterker nog, de grote jongens hebben de afgelopen maand voor een recordbedrag van $5,4 miljard aan Bitcoins geaccumuleerd. Dit suggereert dat hun vertrouwen in de toekomst van BTC onverminderd is.

Whales kopen meer dan 84.000 BTC

Uit data van IntoTheblock blijkt dat alle Bitcoin-walletadressen die ten minste 0,1% van het circulerende aanbod bezitten de afgelopen maan tezamen voor $5,4 miljard aan Bitcoins hebben gekocht. Dit zou overeenkomen met een totaal van maar liefst 84.000 BTC.

Het markeert de grootste koopgolf van deze rijkelijk gevulde BTC-wallets sinds oktober 2014, wat de significantie ervan onderstreept. 

Momenteel zijn ongeveer 19,734 miljoen Bitcoins in omloop, wat betekent dat 0,1% gelijkstaat aan bijna 20.000 Bitcoins. Tegen de huidige BTC koers draagt deze berg een waarde van bijna $1,3 miljard.

Dat deze grote investeerders in hoog tempo nieuwe Bitcoins blijven accumuleren, wijst op een sterk bullish sentiment. Hoewel de BTC-koers al maanden in een moeizaam bereik tussen $60.000 en $70.000 zit, lijken de grote jongens nog altijd te anticiperen op een bullmarkt zoals we die in het verleden ook gezien hebben na de Bitcoin halvings.

Bitcoin koers in moeilijkheden gebracht

Deze week zijn de bulls voor de zoveelste keer niet in staat gebleken om terrein te veroveren boven de magische grens van $70.000. Verschillende factoren hebben de koers de afgelopen dagen keihard omlaag gedrukt: de Amerikaanse overheid die miljarden dollars aan Bitcoins verplaatste, de beruchte Mt. Gox die met grote transacties nieuwe stappen lijkt te zetten in zijn gevreesde terugbetalingsproces en toenemende spanningen in het Midden-Oosten.

Inmiddels staat de BTC koers vlak boven de $64.0000, waardoor de in maart gevestigde recordprijs van bijna $74.000 weer buiten zicht is komen te liggen.

Een lichtpuntje is dat Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, gisteren tijdens zijn persconferentie enigszins positief klonk en aangaf dat de eerste renteverlaging mogelijk in september zou kunnen komen. De rente werd gisteren bovendien ongewijzigd gelaten op 5,25% – 5,50%, maar dat was geen verrassing.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde