Ethereum

Grote Ethereum-investeerders al 4 maanden in verkoopmodus

Grote Ethereum-investeerders tonen volgens Santiment al vanaf april hun bearish sentiment over de op één na grootste asset van de markt. Brian Quinlivan van Santiment stelt dat adressen met tussen de 10 en 10.000 Ethereum al vier maanden op de verkoopknop drukken. “Er is al vier maanden sprake van een dump van adressen met tussen de 10 en 10.000 Ethereum in hun wallet”, aldus Quinlivan.

Winstneming op Ethereum

Net als Bitcoin is Ethereum in 2023 enorm gestegen en dat beweegt grote investeerders, die vooral in het vierde kwartaal van 2022 inkochten, om hun tassen met Ether op de markt te dumpen. Dat dumpen is nu al maanden aan de gang van volgens Quinlivan is dat geen goed teken voor het grootste smart contract platform ter wereld.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum op een koers van 1.716 dollar en staat het project op een stijging van 4,29 procent in de afgelopen 24 uur. Daarmee lift het mee op het positieve momentum van de Bitcoin koers, dat ontstond na de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

“De continue daling in de hoeveelheid Ethereum in handen van sharks en whales is iets wat we in de gaten moeten houden. De koersen kunnen blijven stijgen als zij winst nemen en hun holdings vertonen geen perfecte correlatie met de koers. Maar het is geen goed signaal voor de Ethereum koers”, aldus een pessimistische Quinlivan.

Activiteit op Ethereum daalt

Misschien nog wel belangrijker dan het gedrag van de sharks en whales is de activiteit op de blockchain van Ethereum. Die activiteit piekte begin november en sindsdien is het on-chain transactievolume en het handelsvolume op de beurzen aan een daling begonnen.

“Hoewel dat niet per se een rode vlag is voor een asset, laat het zien dat het grote publiek momenteel even geen interesse heeft; op een moment dat handelaren het moeilijk hebben om te beslissen of de huidige koers te hoog of te laag is voor Ethereum”, zo gaat Quinlivan verder.

Wat dat betreft lijkt de analist van Santiment te stellen dat er een belangrijke periode aankomt voor Ethereum. Kan de asset het positieve momentum van vandaag doorzetten of krijgen we straks wederom een dip in de koers. Dat is het vraagstuk waar we de komende periode antwoord op zullen krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Bijna een derde van alle Ethereum (ETH) gestaked: Sterk vertrouwen onder beleggers
Bison lanceert verzekerde Ethereum-staking: Bescherming tegen risico’s in samenwerking met Munich Re
Ethereum-gebruiker betaalt $700.000 aan transactiekosten, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk