Newsbit

Bitcoin (BTC) Coin

Grote investeerders zijn niet bang voor de Bitcoin dip

Bitcoin (BTC) Coin

Hoewel de Bitcoin prijs de afgelopen week zeer volatiel is geweest, lijken Bitcoin whales geen spier te vertrekken.


Een week vol volatiliteit

Deze week is een achtbaanrit geweest voor de Bitcoin. Maandag zagen we de koers crashen in wat één van de grootste dagelijkse koersdalingen in de geschiedenis van de Bitcoin bleek te zijn.

Gisteren herstelde de cryptomarkt weer en voegde het weer $60 miljard aan marktkapitalisatie toe. Vandaag is juist weer matig van start gegaan. De Bitcoin prijs is teruggezakt tot $34.000 en ook de marktkapitalisatie ligt weer onder de $930 miljard.

Bitcoin koersverloop 2u grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wees niet bang voor een prijs dip

Hoewel particuliere beleggers in paniek zijn geraakt door de plotselinge koersval, is het voor Bitcoin whales gewoon een dag als alle anderen. Volgens BitInfoCharts heeft de helft van de 10 grootste BTC wallets de afgelopen weken geen token verkocht of verplaatst.

Drie van de grootste wallets hebben juist veel tokens toegevoegd aan hun cold-storage opslag. Zo heeft de bekende cold-storage van Bitfinex de afgelopen week 3.000 BTC toegevoegd. Ook als we de iets kleine wallets bekijken, dan zien we dat bijna geen enkele grote investeerder zijn Bitcoins heeft verkocht. Dit betekent dat de grote investeerders veel vertrouwen hebben in het koersverloop op de lange termijn. Als je de tokens maar lang genoeg vasthoud hoef je namelijk niet bang te zijn voor een prijs dip zoals we die eergisteren hebben gezien.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top