Nieuws

Grote klanten van Coinbase kunnen vanaf heden grensoverschrijdende betalingen verrichtenGrote klanten uit de Coinbase Pro en Prime programma’s in Europa en in Azië kunnen vanaf nu hun rekeningen financieren via het internationale SWIFT-overboekingssysteem.


Coinbase breidt uit

In de post afkomstig van Coinbase laten zij weten dat een geselecteerd aandal Coinbase Prime-klanten vanaf nu wereldwijd toegang hebben tot de Amerikaanse en Europese platforms en Coinbase zijn eigen custody.

De Coinbase custody richt zich op het bedienen van institutionele klanten en het opslaan van grote hoeveelheden cryptocurrencies.


Grote transacties, weinig transactiekosten

Volgens de aankondiging laat het nieuwe systeem klanten grote transacties uitvoeren met minimale transactiekosten.

Afgelopen jaar zijn institutionele beleggers steeds vaker het doelwit geworden van producten die verband staan met cryptocurrency. In november lanceerde een Israëlisch bedrijf wat naar verluidt de eerste gespecialiseerde crypto-beleggingsfirma van het land was voor institutionele beleggers.Coinbase zit niet stil

Coinbase zit zeker niet stil. Zo liet het bedrijf eerder deze maand weten dat het de hard fork van Ethereum gaat ondersteunen. Hiernaast wil het zijn gebruikers gaan belonen voor het leren over cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie. Ook kwam de oprichter van social media platform Gab in aanraking met Coinbase; zijn account werd van het platform verbannen.