Ripple xrp token
Ripple

Grote Ripple investeerders laten XRP prijs stijgen

De crypto token van Ripple, XRP, lijkt klaar voor een grote koersstijging nu de koopdruk van grote investeerders toeneemt.


XRP hervat opwaartse trend

Een tijd lang hebben crypto investeerders aan de kant afgewacht op betere tijden. Deze zijn nu aangebroken en dat zorgt ervoor dat de koopdruk razendsnel toeneemt. XRP is één van de tokens die de rally van de afgelopen weken aanvoert. De goede prestaties van Ripple worden vooral veroorzaakt door een enorme koopdruk van grote investeerders (ook wel whales genoemd).

XRP kende een korte consolidatieperiode nadat het op 11 augustus voorbij het psychologische weerstandsniveau van de $1 was gegaan. Sindsdien heeft XRP een aantal lower highs en higher lows laten zien wat leidde tot de vorming van een symmetrical triangle op de 4-uurs grafiek.

Door een plotselinge prijsstijging wist XRP uit het patroon te breken wat een teken was voor handelaren voor een grote koersstijging. De uitbraak uit het patroon betekent dat XRP spoedig een prijs van boven de $1,25 kan bereiken.

XRP breekt uit sym triangle – Bron: Tradingview

Het aantal Ripple whales groeit

Niet alleen de uitbraak uit het technische patroon laat zien dat XRP klaar is voor een grote koersstijging. Ook analyseplatform Santiment laat zien dat Ripple de koopdruk heeft die nodig is voor een grote rally. Vooral grote investeerders kopen razendsnel XRP tokens op. Het aantal adressen met meer dan 1 miljoen XRP tokens is in de afgelopen drie dagen dan ook met 4,4% gestegen. Dat betekent dat er 14 Ripple whales bij zijn gekomen.

Het groeiende aantal grote investeerders dat Ripple steunt, lijkt op het eerste gezicht niet zo belangrijk. Maar als je bedenkt dat deze whales meer dan $1,17 miljoen aan XRP hebben, is de piek aanzienlijk.

Zolang het ondersteuningsniveau van $1,14 aanhoudt zal men bullish blijven. Een doorbraak van het $1,25 niveau zal een nog grotere koersstijging kunnen veroorzaken.