Ripple, xrp
Ripple

Grote Ripple upgrade in aantocht, community mag stemmen

Terwijl de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met een beroep nog niet tot een einde lijkt te komen, blijft Ripple steevast doorontwikkelen. Via een tweet maakte RippleX, het ontwikkel- en ondersteuningsteam van het XRP Ledger,  bekend dat zijn netwerk een nieuwe update op de planning heeft staan.

Het gaat om de  XLS-30 wijziging voor XRPL dat als doel heeft gedecentraliseerde financiën (DeFi) op het platform te verbeteren. Of de aanpassingen worden doorgevoerd is afhankelijk van de community, die mag er op gaan stemmen. 

De mogelijke update heeft te maken met een in 2022 voorgestelde wijziging voor een Automated Market Maker (AMM) grootboek. AAM is een smart contract dat liquiditeit moet bieden in de gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) van het netwerk (denk aan Uniswap maar dan voor XRP). De AMM heeft een pool van twee activa en stelt gebruikers in staat om tussen hen te wisselen tegen een wisselkoers die is bepaald door een formule.

Ripple’s CTO Ondersteunt nieuwe functie

Het voorstel geniet de steun van Ripple’s CTO, David Schwartz, die het prijst als de “meest gekoesterde” functie van XRPL. Een kerncomponent van deze update is XLS-30d, een technische standaard die de deur opent voor het bieden van liquiditeit aan decentrale beurzen (DEX’s) door het introduceren van een revolutionair veilingmechanisme.

Bovendien faciliteert dit protocol het ontwerp van gebruikersinterfaces door ontwikkelaars, specifiek voor handelaren en liquiditeitsverschaffers, waardoor een meer intuïtieve en gebruiksvriendelijke handelservaring wordt gecreëerd. Het brengt ook verhoogde beveiligingsmaatregelen met zich mee die de algehele veiligheid van de XRP Ledger versterken.

Na een grondige veiligheidsaudit is het XLS-30d protocol met succes geïmplementeerd en getest op het XRP Ledger testnetwerk, wat wijst op zijn robuustheid en gereedheid voor een bredere uitrol. Dit markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en optimalisatie van het XRPL ecosysteem.

Ripple gaat nieuwe samenwerkingen aan

Ripple blijft dynamisch met een onverminderde focus op vernieuwing en het aangaan van strategische samenwerkingen. Onlangs heeft het bedrijf zijn greep op de Amerikaanse markt versterkt door de acquisitie van Fortress Trust, zoals aangekondigd op 8 september. Deze overname voorziet Ripple van additionele licenties, waaronder een prominente licentie uit Nevada die Fortress Trust autoriseert om financiële activa te beheren. Door deze ontwikkeling breidt Ripple zijn indrukwekkende portfolio uit met meer dan 30 licenties in de Verenigde Staten, en versterkt het zijn positie als een belangrijke speler in de financiële sector.

Parallel aan deze ontwikkeling diept SBI Remit, een dochteronderneming van de Japanse crypto-beurs SBI VC Trade, haar samenwerkingsbanden met Ripple verder uit. Met een samenwerkingsverband dat al zes jaar standhoudt, hebben de entiteiten het ambitieuze plan om een remittance-dienst te lanceren in Vietnam, Indonesië en de Filipijnen, waarmee ze hun engagement in de Aziatische markt benadrukken en tegelijkertijd inspelen op de groeiende behoefte aan efficiënte en betrouwbare remittance-oplossingen in de regio.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto expert legt uit wat te verwachten bij goedkeuring XRP ETF
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Ripple vergrendelt 1 Miljard XRP ter waarde van $630 Miljoen: Komt er een grote koersstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December