microstrategy
Bitcoin

Grote shorters wedden $6,9 miljard tegen aandelen MicroStrategy

Verschillende instituties wachten met smart op een daling in de aandelenkoers van het MicroStrategy van Michael Saylor, het bedrijf dat in augustus 2020 als eerst ter wereld Bitcoin adopteerde als primaire spaarmiddel. Op dit moment staan er voor $6,9 miljard aan shortposities open tegen het bedrijf van Michael Saylor.

18 grote shortposities tegen MicroStrategy

Op 6 juni stonden er nog 18 grote shortposities open op Fintel’s “The Big Short” lijst – wat een lijst is van de grootste shortposities die door instituties bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn bekendgemaakt.

De grootste positie, die goed is voor ongeveer $2,4 miljard, is ook de 27e grootste shortpositie onder institutionele beleggers.

Deze posities is iets minder dan $1 miljard minder dan de hoogste shortpositie van Amazon van $3,59 miljard. Over de gehele linie ligt de grootste shortpositie binnen Amerika op de SPDR S&P 500 ETF. Die is goed voor $114,06 miljard.

Hoewel er dus nog altijd instituties zijn die wedden om de val van MicroStrategy, is de interesse van shortverkopers duidelijk afgenomen. Over de afgelopen zes maanden is de short-interest ratio afgenomen van 3,1 naar 1,5 dagen.

Deze indicator helpt investeerders met het analyseren van het risico op een short squeeze.

Beter dan Bitcoin

Opvallend genoeg presteert het aandeel van MicroStrategy op dit moment beter dan Bitcoin. MicroStrategy kent een market cap van $29,38 miljard en is met 190% gestegen de afgelopen 6 maanden.

Zes maanden geleden kon je het aandeel nog voor $600 kopen. Nu betaal je $1.656. Zo snel het kan het gaan met dit soort aandelen. Helemaal als er straks ook nog een short squeeze komt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?