Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Goed Bitcoin nieuws: Gunstige inflatiecijfers uit Amerika

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de Personal Consumption Expenditures (PCE) Index, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Die kwam iets beneden verwachting binnen, waardoor de kans op meerdere renteverlagingen in theorie weer is toegenomen. Dat is natuurlijk bullish voor de Bitcoin koers, tenzij er nog een recessie komt.

Waarom daalt de inflatie?

Je moet je immers ook afvragen waarom de inflatie precies daalt. Meestal gaat een daling van de inflatie ook gepaard met een afkoelende economie. We zien de Amerikaanse economie de afgelopen weken redelijk snel afkoelen en steeds meer mensen maken zich zorgen over een potentiële recessie.

Als die er komt, dan zou dat desastreus kunnen zijn voor de bullmarkt. Recessies en bullmarkten gaan namelijk niet goed samen. Maar onder de streep is deze inflatieprint vooral positief voor Bitcoin en bevestigde de data van vrijdag dat er renteverlagingen aankomen.

Volgens de markt is er zelfs een kans van ruim 30% op een renteverlaging van 0,50%. Terwijl de overige 69,5% richting een renteverlaging van 0,25% gaat. Wat dat betreft is de kans dus heel groot dat de rente op 18 september met 0,25% zakt.

De enige manier waarop we alsnog een renteverlaging van 0,50% kunnen krijgen is als het Amerikaanse banenrapport van komende week slecht uitvalt. Dat wil zeggen dat de werkloosheid een stuk meer stijgt dan verwacht. Maar het is nog maar de vraag of dat goed zou zijn voor de Bitcoin koers.

Cruciale weerstand voor Bitcoin

In zijn laatste videoupdate vertelt Crypto Ed dat het koersniveau van 62.000 dollar voor hem cruciaal is. “De Bitcoin koers van 62.000 dollar is voor mij cruciaal. Als we daarboven breken en de 62.000 dollar herclaimen, zal ik nog veel meer bullish zijn”, aldus Crypto Ed.

Josh Rager gooit het over een andere boeg. Hij vergelijkt de huidige periode met die van 2020. Destijds stonden Amerikaanse aandelen ook bijna op een all-time high. “Aandelen staan bijna op all-time highs. Dat is precies wat er gebeurde tijdens het vorige halvingjaar voor Bitcoin in september 2020.”

We gaan het zien de komende maanden, want vooralsnog is er nog geen sprake van een koers die ook maar in de buurt kom van een all-time high voor Bitcoin. Daarvoor moeten we nog flink stijgen. Zeker als Bitcoin ten opzichte van het koersrecord van 2021 een overtuigend record wil neerzetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten