Hacker-Cryptojacking
Hack

Hackers vragen ruim 1.800 BTC van Foxconn na grootschalige ransomwareaanval

Foxconn, een wereldwijde elektronicagigant die onder andere de producten voor Apple produceert, is slachtoffer geworden van een grootschalige ransomware-aanval. Dit gebeurde naar verluidt tijdens het Thanksgiving-weekend, dat dit jaar op 26 november startte.


Geen financiële of persoonlijke gegevens van werknemers openbaar gemaakt

Naar verluidt is inmiddels duidelijk geworden dat het om een aanval gefocust was op de activiteiten van Foxconn in Noord-Amerika. Het zou gaan om 1200 tot 1400 servers die doelwit geworden zijn van de ransomwareaanval. Er zouden geen workstations van het bedrijf getroffen zijn. De hackers zouden toegang gekregen hebben tot ongeveer 75 TeraBytes (TB) aan back-up data. Ongeveer 30 TB hiervan kon nog op tijd worden vernietigd.

Toch worden er enorm hoge eisen gesteld aan het losgeld dat de hardware-producent moet betalen. Zo zouden de hackers ruim 1.800 BTC eisen, wat op het moment dat dit artikel gepubliceerd is gelijk staat aan ruim 27,1 miljoen Euro.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Hogere eisen komen steeds vaker voor

Het is helaas niet nieuw dat de eisen van het losgeld omhoog geschroefd worden door dergelijke hackers. Dit is een probleem wat zich over de laatste tijd negatief ontwikkeld heeft en hiermee steeds problematischer wordt. Waar in 2018 nog circa $5.000 als losgeld geëist werd, ligt dat nu al op circa $200.000, ofwel circa 40 keer zoveel.

Hiernaast wordt deze hacking-methode ook nog eens steeds complexer. Dit houdt in dat het steeds lastiger wordt om deze zonder te betalen kan worden omzeild. Dit in combinatie met een hogere prijs die ze vragen, maakt het voor hackers steeds aantrekkelijker om te gebruiken.

Foxconn werkt naar verluidt hard samen met technische experts en wetshandhavingsinstanties om mogelijk vervolgstappen te nemen. Mocht het ze lukken om te bepalen wie verantwoordelijk is voor deze actie, wordt verwacht dat zij voor de rechter zullen moeten verschijnen. Aangezien het onderzoek hiernaar nog loopt, is het op dit moment te vroeg om te zeggen hoever zij hiermee zijn.