Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Handelaar voorspelt explosieve koersbeweging voor Bitcoin

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto denkt dat Bitcoin aan een langzame rit omhoog bezig is, die eindigt met een gigantische opwaartse koersexplosie. Volgens de handelaar is het “kruipen” van Bitcoin nu al ongeveer één maand bezig, maar Credible Crypto is ervan overtuigd dat hierna een enorme rally volgt voor de digitale munt.

Nu kruipen, straks sprinten

Credible Crypto reageert met zijn analyse op Bob Loukas, een andere gerenommeerde analist binnen de crypto-wereld. “Ik heb er geen twijfel over dat de uitbraak van deze verticale accumulatie explosief wordt. De enige vraag die overblijft is wanneer we zullen exploderen. Als dat gebeurt, dan stoppen we niet op 40.000 dollar. Bitcoin kruipt nu, zodat we straks kunnen sprinten”, aldus Credible Crypto.

“Deze 30+ dagen stijgende range op Bitcoin voelt als een kruitvat”, zo zegt Loukas. Waarmee hij natuurlijk naar buskruit en koersexplosies verwijst. In het commentaar onder deze twee van Loukas zegt ene Dubsy dat we momenteel bezig zijn aan de langste periode in de geschiedenis van Bitcoin zonder een terugval van 35% of meer.

Anderen denken juist weer dat grote institutionele beleggers momenteel accumuleren en dat Bitcoin daar dit stabiele pad opwaarts aan te danken heeft. Dat zou een uitleg kunnen zijn voor het koersverloop dat we momenteel zien.

Herhaling van vroege bullmarkt 2020

Eerder deelde Credible Crypto dat hij denk dat Bitcoin de vroege fase van de bullmarkt van 2020 weleens kan herhalen. Destijds schoot de digitale munt omhoog van 14.000 naar 60.000 dollar in een tijdsbestek van een paar maanden.

Op de korte termijn is de analist echter wat minder zeker over het vervolg van de Bitcoin koers. Zowel de bulls als de bears nemen veel hefboom-posities op zich en dat brengt voor beide kanten risico’s met zich mee rond het huidige koersniveau.

“Ik heb geen sterk voorgevoel over de Bitcoin koers op de hele korte termijn hier. Tot nu toe was ik meer aan het wachten op een daling rond dit niveau om longs te liquideren. Nu zitten we op een significant niveau van vraag/steun voor zowel de long- als de shortposities. Volatiliteit is onderweg, maar die kan zich zowel vertalen in een long- als een short-squeeze”, aldus Credible Crypto.

Op basis van de grafiek lijkt Credible Crypto aan te geven dat Bitcoin zijn bullish momentum waarschijnlijk kan herpakken als de koers boven de 37.700 dollar kan komen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13