Newsbit

Ethereum (ETH)

Handelaren zijn bullish over Ethereum, maar dat kan gevaarlijk zijn

Ethereum (ETH)
TimeCoin Special Token Sale Banner

De open interest op Ethereum-futures bereikte een record van $6,5 miljard, terwijl de Ethereum prijs steeg naar een hoogtepunt van $1.750. De Ethereum koers is in de afgelopen vijf dagen met 33% gestegen. Uit gegevens blijkt veel handelaren een hefboom hebben gebruikt. Hoewel dit niet perse negatief is, kan het wel als een waarschuwing beschouwd worden.

Ethereum koersverloop – Bron: Tradingview

Futures-premie

Om te beoordelen of de markt daadwerkelijk zo bullish is als men zegt, zijn er enkele essentiële statistieken die moeten worden bekeken. Eén daarvan is de futures-premie. Deze meet het prijsverschil tussen de contractprijzen van futures en de reguliere spotmarkt.

De 3-maandelijkse futures worden doorgaans verhandeld met een premie van 6% tot 20% op jaarbasis. Dit moet worden geïnterpreteerd als een uitleenrente. Door de verrekening uit te stellen, eisen verkopers een hogere prijs en ontstaat er een prijsverschil.

Echter, op dit moment ligt de premie van deze futures op 55%. Zo’n hoge jaarlijkse premie duidt op een buitensporige hefboomwerking. Dit is riskant aangezien het kan zorgen voor massale liquidaties en koers crashes. Een soortgelijke beweging vond plaats op 19 januari toen Ethereum de $1.400 grens doorbrak. ETH kon dit niveau niet handhaven en de koers crashte toen in twee dagen tijd met bijna 27%.

De hoge premie is niet noodzakelijkerwijs een aanwijzing voor een aankomende crash. Het weerspiegelt echter wel een hoog niveau van leverage gebruikers door kopers van de futures contracten.

 

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top