brandt
Bitcoin

Peter Brandt waarschuwt: ‘Drie blinde muizen’-patroon voorspelt verdere Bitcoin daling

Handelsveteraan Peter Brandt ziet signalen voor verdere koersdalingen van Bitcoin en waarschuwt de markt. In zijn grafiek ziet hij namelijk het “drie blinde muizen” patroon vormen, wat sommigen interpreteren als een bericht dat Bitcoin verder kan dalen de komende dagen.

Drie blinde muizen en een stuk kaas

Volgens de data van handelsplatform Morpher is het “drie blinde muizen” patroon normaal gesproken een voortzettingspatroon. Dat betekent dat de koers in principe de drie blinde muizen volgt.

De laatste keer dat Brandt de drie blinde muizen noemde op Twitter was 17 december 2022. Destijds handelde Bitcoin op 17.000 dollar en kwam de koers in een wekenlange daling, waarna in januari 2023 een scherpe uitbraak volgde.

Eerder op 2 oktober wist Brandt al te waarschuwen dat de recente stijgingen van Bitcoin de zeven maanden durende reeks van lower highs en lower lows niet wist te doorbreken. Dat betekent volgens hem dat Bitcoin nog altijd in een dalende trend zit.

“Alleen een sluiting boven de 71.000 dollar, bevestigt door een nieuwe all-time high zal erop wijzen dat de trend vanaf de low van november 2022 intact is”, aldus Brandt.

Moeten we ons zorgen maken?

Het is vooral opvallend hoe snel het sentiment rondom Bitcoin kan omslaan op social media en onder handelaren. Enkele dagen geleden vlogen de voorspellingen van nieuwe all-time highs ons nog om de oren, terwijl men nu vooral inzet op verdere koersdalingen.

De Bitcoin koers handelt op het moment van schrijven op 61.150 dollar. Daarmee staat er een kleine daling van 0,37% op de borden over de afgelopen 24 uur.

Duidelijk lijkt wel dat de bulls de controle weer even kwijt zijn aan de bears. Gisteren leken we ook even de koers van 60.000 dollar te verliezen, maar dat kon in ieder geval nog voorkomen worden.

De vraag is voor hoe lang de bulls er nog in slagen om de Bitcoin koers boven de 60.000 dollar te houden. Tenminste, dat lijkt zo als je naar het sentiment op de markt kijkt momenteel.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Spanningen nemen toe: Zakt de Bitcoin koers naar $55.000?
Vier redenen waarom de Bitcoin koers binnenkort een flinke stijging kan zien
Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales