Crypto analist
Bitcoin

John Bollinger ziet bullish setup: Staat Bitcoin aan de vooravond van een stijging?

Handelslegende John Bollinger, bedenker van de gelijknamige Bollinger Bands, gelooft dat Bitcoin aan de vooravond van een bullish uitbraak staat. Hij claimt dat Bitcoin twee bullish voortzettingspatronen vormt op de weekgrafiek. Om een uitbraak te bevestigen moet Bitcoin volgens Bollinger wel voorbij de 65.000 dollar klimmen.

Bitcoin en de weerstand op $65.000

Zo’n beetje iedere analist heeft inmiddels wel geroepen dat Bitcoin voorbij de grote weerstand op 65.000 dollar moet komen om bullish te blijven. Als iedereen dat roept, dan gaat de markt daar natuurlijk vanzelf in geloven.

Vooralsnog is het dan ook nog niet gelukt om voorbij de koers van 65.000 dollar te schieten. Ook volgens John Bollinger moet Bitcoin de diagonale weerstand op 65.000 dollar doorbreken om een uitbraakpatroon te bevestigen.

“Er staat hier een mooi W-patroon op de weekgrafiek van Bitcoin. Ik tekende een regressie-kanaal om de vlag die zich vormt in beeld te brengen. Dit is een bullish setup. We wachten op bevestiging”, aldus Bollinger.

Op basis van de grafiek lijkt Bollinger aan te geven dat de laatste verdedigingslinie van de bears op 73.000 dollar ligt. Rond de all-time high dus. Als Bitcoin die koers weet te doorbreken, dan kan het feestje echt beginnen.

John Bollinger is niet de enige

Overigens is John Bollinger niet de enige die momenteel naar de 65.000 dollar kijkt als een potentieel keerpunt voor Bitcoin. De pseudonieme analist Altcoin Sherpa zegt dat Bitcoin zijn bearish-marktstructuur breekt als de digitale munt boven die koers kan stijgen.

“Bitcoin staat op een keerpunt. Breken we de 65.000 dollar, dan heeft Bitcoin een higher high te pakken, waarmee de marktstructuur op de dagelijkse grafiek gebroken is. Ook de exponentiële bewegende gemiddelden (EMAs) op de dagelijkse grafiek ogen krachtig”, aldus Altcoin Sherpa over de markt.

Collega-analist Josh Rager ziet ook een bull flag voor Bitcoin en identificeert de 65.000 dollar als het gebied waar de trend kan veranderen.

Wel geeft Rager aan dat hij hogere koersen wil zien voordat hij in de risk-on modus durft te stappen. Of hij wacht gewoon af en kijkt hoe alles zich uitspeelt. “Ik denk dat geduld belangrijk zal zijn de komende weken”, aldus Rager.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen