Altcoin

Handelsvolume security tokens met 60% gecrasht in september

Waar security tokens in de afgelopen 4 maanden een enorme groei heeft meegemaakt, zijn de handelsvolumes in september met ongeveer 60% gedaald.


Aanzienlijke daling in september

Dit blijkt uit nieuwe gegevens die openbaar gemaakt zijn door de Security Token Group. In de maanden hiervoor, van mei tot augustus 2020, werden meerdere records verbroken. Zo steeg de sector iedere maand tussen de 113% en de 280%, van circa €850.000 tot ruim €17.7 miljoen.

Door de afname in september ligt dit handelsvolume nu op bijna €7.8 miljoen. Alhoewel dit een aanzienlijke daling is ten opzichte van de €17.7 miljoen van een maand eerder, is het echter wel een aanzienlijke stijging ten opzichte van mei met €850.000.


Op 1 na populairste security token

De security token tZERO blijkt het op het moment het beste te doen met meer dan de helft van het gerealiseerde handelsvolume. In september had tZERO alleen al een handelsvolume van ongeveer €4.5 miljoen, waarmee het bijna 60% van het handelsvolume vertegenwoordigt. In augustus had tZERO een handelsvolume van circa €10 miljoen.

Alhoewel ook het handelsvolume van tZERO gedaald is, blijkt de prijs mee te vallen. Zo is de prijs op het moment dat dit artikel gepubliceerd is gedaald met slechts 2%, wat opvallend is wanneer het handelsvolume met zo’n groot aandeel daalt. tZERO blijkt hiermee de op 1 na populairste security token te zijn met een marktkapitalisatie van ruim €109 miljoen. Hiermee is de security token momenteel de 80e crypto-asset wereldwijd.


Marktkapitalisatie neemt toe

Waar het handelsvolume gedurende september aanzienlijk gedaald is, is de gecombineerde marktkapitalisatie van security tokens in deze maand wel gestegen. Deze marktkapitalisatie is namelijk ongeveer 4% hoger ten opzichte van een maand eerder, namelijk ruim €450 miljoen. Een mogelijke reden hiervoor is dat de MERJ Exchange, een populaire exchange voor security tokens, 3 nieuwe tokens heeft toegevoegd, namelijk haar eigen native security token genaamd MERJ-S, Uprets OST1-token en het MSTV-S-token van Minervest.

Gecombineerd vertegenwoordigen deze 3 tokens iets meer dan €20 miljoen. In september heeft niemand deze tokens echter aangeschaft: 0 van deze tokens zijn van eigenaar gewisseld in deze maand.