Ripple labs, Ripplenet
NFT, Ripple

Handelsvolume in NFTs op XRP Ledger schiet voorbij de 10 miljoen XRP

Twee maanden geleden introduceerde XRP de mogelijkheid om NFTs uit te geven op de XRP Ledger. Inmiddels lijkt dat een redelijk succes, want in korte tijd is het handelsvolume boven de 10 miljoen XRP uitgeschoten. Op het moment van schrijven betekent dat een handelsvolume van ongeveer 3,5 miljoen dollar.

Bijna 70.000 NFTs verkocht

Op het netwerk van XRP werden tot nu toe bijna 70.000 NFTs verkocht voor een totale waarde van 10.240.249 XRP (3,5 miljoen dollar). Bithomp deelde de mijlpaal op Twitter en sinds het berichten zijn er voor enkele honderdduizenden XRP aan nieuwe verkopen doorgevoerd. Langzaam maar zeker zien we tekenen van herstel binnen de industrie en dat is mooi en belangrijk om te zien.

De populairste collectie op het netwerk van XRP is die van XPUNKS, een gelimiteerde collectie van 10.000 NFTs. Hiervan zijn er in totaal 982 verkocht voor een totaal van 2,4 miljoen aan XRP. De tweede op de lijst is de Bored Apes XRP Club, wat de XRP-versie van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) is die op Ethereum leeft. De Bored Apes van XRP hebben in totaal 1.361 NFTs verkocht voor een totaal van 1,5 miljoen XRP.

De grootste marktplaats op de XRP Ledger is onXRP, waar in totaal 21.732 NFTs verkocht zijn voor 7,4 miljoen XRP tokens. Op de tweede plaats staat xrp.cafe, waar 2.505 NFTs over de toonbank gingen voor een totaal van 445.000 XRP tokens.

Adoptie van XRP neemt toe

Sinds de introductie van de NFT-functionaliteit op de XRP Ledger zit de adoptie van het netwerk in de lift. Opvallend is dat ook Mintable, een op Ethereum gebaseerde NFT-marktplaats, niet lang geleden de ondersteuning voor de XRP Ledger aankondigde. Ook grote partijen op het netwerk van Ethereum zien dus wel potentie in NFTs op de XRP Ledger.

Dat biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar het is mooi om te zien hoe de industrie op deze manier samenwerkt. Stuk voor stuk zijn het kleine beetje hoop, die ervoor kunnen zorgen dat het jaar 2023 mooier kan worden dan het afgelopen jaar. Al is dat geen hele lastige opgave.

Ripple nieuws

Ripple CEO in interview: ‘Einde van de rechtszaak is nabij’
SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren