Cryptodickbutts
NFT

Handelsvolume van Ethereum NFT-collectie CryptoDickbutts schiet met 690 procent omhoog

De CryptoDickbutts hebben op zondag een aantal grote NFT-collecties ingehaald op basis van het dagelijkse handelsvolume. Op OpenSea schoot het volume op de CryptoDickbutts collectie met 690 procent omhoog naar 290 Ethereum (ongeveer 495.000 dollar). Daarmee is het project ineens terug te vinden op plek 6 op de dagelijkse ranglijst.

Collectie stamt uit 2006

De Dickbutts collectie stamt uit het jaar 2006 en is gemaakt door K.C. Green, een beroemde stripboek-tekenaar. Het duurde niet lang voordat de Dickbutts onderdeel werden van de internetcultuur. De bijzondere plaatjes werden in ontelbare hoeveelheden gedeeld in memes op platforms als Reddit.

Nu bestaat de collectie als een serie van 161 NFTs op Ethereum, bekend als de OG-collectie, waar later nog 5.200 NFTs aan werden toegevoegd in augustus 2021. De goedkoopste CryptoDickbutt gaat momenteel voor 3 Ethereum (ongeveer 5.100 dollar) over de toonbank. Daarmee is de “bodemprijs” voor een Dickbutt met 31 procent gestegen de afgelopen 24 uur.

163 procent in 30 dagen tijd

Dat het goed gaat met de CryptoDickbutts blijkt wel uit de prestaties over de afgelopen maand. De collectie heeft in 30 dagen tijd namelijk een koerswinst van 163 procent geboekt. Daarmee is het op basis van de bodemprijs nog altijd de nummer 34 collectie van de wereld, maar langzamerhand klimt het project verder omhoog.

Terwijl sommige NFT-projecten na verloop van tijd hun momentum verliezen, lijken de CryptoDickbutts juist de omgekeerde weg te behandelen. Het project heeft geen duidelijke road map en wordt geleid door de CryptoDickbutt DAO, waar onder andere beroemdheden als Steve Aoki, Blondish en ProbCause onderdeel van zijn.

Het is niet duidelijk hoe en waarom de CryptoDickbutts precies aan hun opleving begonnen zijn. Wel duidelijk is dat de CryptoDickbutts de meest bizarre NFT-collectie in de cryptowereld zijn. Wat ons betreft staan ze symbool voor de gekte van de NTF-revolutie. Wie had immers 5 jaar gedacht dat je 5.000 dollar zou betalen voor een digitaal Dickbutt-plaatje?

NFT nieuws

Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij
Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen