Bitcoin whale
Ethereum

Heeft de Ethereum koers zijn bodem bereikt? Whales slaan massaal in

De afgelopen dagen hebben de grootste bezitters van Ethereum (ETH), de zogenoemde whales, flink ingeslagen. Dit gebeurde juist in een periode waarin de Ethereum koers harde klappen heeft geïncasseerd, wat erop wijst dat deze grote spelers willen profiteren van de lagere prijzen.

Deze koopwoede suggereert dat de koers mogelijk zijn bodem heeft bereikt, hoewel de vorige maand gelanceerde ETF’s nog steeds een bedreiging vormen voor de markt.

Whales kopen meer dan 200.000 ETH

Crypto-analist Satoshi Sniper deelde gisteren met zijn meer dan 100.000 volgers op X dat de wallets met 10.000 tot 100.000 ETH in slechts vier dagen tijd meer dan 200.000 ether hebben geaccumuleerd, met een totale waarde van ongeveer $540 miljoen. Hij baseerde deze informatie op data van het on-chain analysebureau CryptoQuant.

In dit tijdsbestek is de ethereum koers juist significant onderuit gegaan. Op vrijdag hield ethereum grotendeels zijn waarde vast, maar op zaterdag verloor de koers bijna 1% gevolgd door een daling van meer dan 2% op zondag. Gisteren zagen we ook een grote koersval van bijna 5% en vandaag zien we zelfs een daling van 8% in de afgelopen 24 uur.

De ethereum koers bevindt zich al de hele maand op glad ijs, maar de grote jongens lijken zich hier dus niets van aan te trekken. De aankopen van de afgelopen dagen suggereren juist dat zij verwachten dat de waarde van ether op termijn zal stijgen. 

Aan het begin van de maand werd de cryptomarkt geteisterd door een historische crash. Op maandag 5 augustus crashte bitcoin (BTC) met meer dan 20%, en zakte ethereum zelfs met meer dan 25%. Terwijl bitcoin sindsdien in rap tempo grotendeels is hersteld, bevindt ethereum zich nog altijd in moeilijkheden.

Er is ook een groot contrast in de resultaten van de Amerikaanse ETF’s. De bitcoin ETF’s noteerden gisteren hun achtste achtereenvolgende positieve handelsdag – met bovendien meer dan $450 miljoen aan instromen over de afgelopen twee handelsdagen – terwijl de ethereum ETF’s juist acht handelsdagen op rij zijn geteisterd door uitstromen.

Cruciale steunzone voor ethereum koers

Analist CryptoBullet uitte eerder deze maand zijn vertrouwen dat de ethereum koers op 5 augustus zijn bodem heeft bereikt. Op die dag daalde de altcoin namelijk tot zijn oplopende steunlijn die al sinds juni 2022 intact is gebleven. Volgens hem is de zone tussen $2.100 en $2.500 ‘’ondoordringbaar’’ en hij verwacht dat ethereum binnenkort weer zijn weg omhoog zal vinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt