Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Het Bitcoin-spel van El Salvador begint met een prijscrash

Een prijscrash van ruim 10% én technische problemen met de officiële Chivo Wallet van de overheid hebben het debuut van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador ontsierd.


Overgang Bitcoin als wettig betaalmiddel

De overgang naar de Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador heeft inmiddels heel wat voeten in de aarde gehad. Bijvoorbeeld protesten op straat, door de politie gearresteerde critici zonder aanklacht, berispingen van internationale organisaties en een staat van nationale onzekerheid hebben de afgelopen 90 dagen de toon gezet. President Nayib Bukele heeft het land op deze weg gezet.

Maar nu Bitcoin officieel wettig betaalmiddel is in El Salvador, zijn de eerste uren van het experiment ook niet plezierig geweest. Te beginnen met de duidelijke reactie van de markt op de lancering vandaag.

Bukele kondigde gisteravond de aankoop van 200 Bitcoin aan (met een waarde van ongeveer $10 miljoen, op dat moment). Hij en onthulde dat het land al 400 Bitcoin had gekocht voor zijn reserves. Op dat moment stond de prijs van Bitcoin boven de $50.000 per munt en naderde de $53.000. Dit is ogenschijnlijk gestimuleerd door enthousiasme. Enkele uren later kelderde de Bitcoin echter met meer dan 10%. Hierdoor leed El Salvador zijn eerste paar miljoen dollar verlies als gevolg van de volatiliteit van het activum.

President Bukele reageerde vandaag door te zeggen dat hij de dip heeft gekocht. Hiermee heeft hij 150 extra Bitcoin toegevoegd aan de voorraad van het land, voor een totaal van 550 Bitcoin. Voor welk bedrag deze Bitcoin precies aangekocht zijn, is helaas niet bekend.


De Chivo wallet heeft problemen

Naast de marktbewegingen van vandaag, werd El Salvadors eerste dag met Bitcoin als wettig betaalmiddel ook ontsierd door technische problemen. De officiële Bitcoin-portemonnee van de regering, bekend als de ‘Chivo Wallet’, is momenteel niet beschikbaar in de officiële Android Play Store. Wie hem wil gebruiken, moet zich wenden tot winkels van derden met een minder transparant veiligheidsbeleid.

De regering raadt haar burgers aan om Huawei’s App Gallery te gebruiken. Eerder vandaag heeft Apple echter de link voor Chivo Wallet op iOS vrijgegeven. Iedereen die het voor elkaar heeft gekregen om de wallet via een derde partij te downloaden, heeft inmiddels ontdekt dat de wallet niet meer werkt.

Volgens Bukele heeft het Chivo ontwikkelingsteam besloten om de werking van de wallet te pauzeren om de servers te updaten in afwachting van de zware werkdruk die voor de deur staat. Bukele zegt het volgende in een officiële verklaring:

“Alle gegevens die u op dit moment probeert in te voeren, zullen een foutmelding geven. Het systeem is offline terwijl de capaciteit van de servers wordt verhoogd. Het is een relatief eenvoudig probleem, maar het kan niet worden opgelost als het systeem online is.”

In de tussentijd kunnen gebruikers zich wenden tot de Bitcoin-portemonnee van hun keuze, hoewel ze niet in aanmerking komen voor het Bitcoin, cadeau van $30 dat de regering hen aanbiedt. Dat is alleen beschikbaar voor Chivo-gebruikers. Maar degenen die het geluk hebben om $30 aan Bitcoin te kunnen claimen, kunnen het niet inwisselen voor Amerikaanse dollars. Dit meldden plaatselijke berichten. In plaats daarvan zullen ze het geld moeten gebruiken op gelieerde markten, volgens verklaringen van het Chivo Wallet team die gedeeld zijn door het lokale nieuwsbericht Factum.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten