Bitcoin

‘Het einde van het Elon Musk imperium is aanstaande’

Afgelopen week haalde het Ark Invest van Cathie Wood weer eens de headlines door te voorspellen dat de aandelen van Tesla op termijn richting de 2.000 dollar kunnen stijgen.

Op het moment van schrijven zijn de aandelen nog geen 200 dollar per stuk waard, waardoor de waarde van het bedrijf nog minimaal x10 moet om dat te bereiken. Dan Nathan van CNBC is minder positief en verwacht zelfs dat het imperium van Elon Musk op het punt staat om te imploderen.

Wat voorspelt Nathan?

Het is nog maar de vraag hoe serieus we uitspraken van Nathan over Elon Musk moeten nemen, omdat hij eerder van Twitter werd geschopt vanwege een grap die hij maakte terwijl hij Musk nadeed op Twitter. Niet lang daarna werd hij echter van het platform verbannen.

Nu deelt Nathan dus zijn zorgen over het zakenimperium van Elon Musk, die volgens hem teveel schulden op zich heeft genomen. Dat kan problematisch worden als de aandelen van Tesla blijven zakken. Afgelopen week verloor het aandeel van de autofabrikant 10 procent van zijn waarde.

Vanaf het begin van 2023 gemeten staat Tesla echter nog altijd op een plus van ruim 52 procent en heeft het een market cap van 517 miljard dollar. Dat zijn nog steeds behoorlijk indrukwekkende cijfers.

“De winstverwachtingen voor Tesla dalen, de marges dalen, de productie zakt, de orders vallen weg en de voorraad stijgt. Klinkt dat als een fundamenteel solide situatie voor een bedrijf? Ik heb niets tegen Elon, maar ik vertrouw hem gewoon niet”, aldus Nathan over Musk en Tesla.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe betekent dit nog niets voor Bitcoin, behalve dat Tesla ongeveer 300 miljoen dollar aan Bitcoin op de balans heeft. Als het bedrijf daadwerkelijk in de problemen komt, zoals Nathan voorspelt, dan bestaat de kans dat Tesla die Bitcoin in de verkoop moet gooien.

Vooralsnog staat het bedrijf er echter prima voor, maar dat kan snel veranderen als we straks daadwerkelijk te maken krijgen met een recessie. Het lijkt echter veel te vroeg om daar nu al conclusies over te trekken.

Daarbij zijn er door de jaren heen honderden analisten geweest die Tesla door het slijk haalden en het faillissement van de automaker voorspelden. Vrijwel ieder jaar zijn er mensen die Tesla op grote schaal proberen te shorten en de ondergang van het bedrijf in hun mond nemen.

Ieder jaar blijkt echter dat Musk de zaak beter op orde heeft dan aanvankelijk gedacht. Het kan natuurlijk een keer misgaan, maar Tesla heeft zich inmiddels wel gevestigd als een wereldwijd en geliefd merk.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken