Police Paris
Regulatie

Het gebruik van Tornado-cash daalt met 90% na sancties uit Verenigde Staten

Het privacy-georiënteerde blockchain-platform, Tornado Cash, is naar verluidt met maar liefst 90% gedaald in gebruik sinds de Amerikaanse ministerie van Financiën in augustus 2022 sancties oplegde.

Tornado Cash, dat gebruikers de mogelijkheid biedt om tokens uit te wisselen terwijl ze de portemonnee-adressen op verschillende netwerken verbergen, belandde op de zwarte lijst wegens vermeend witwassen van geld. Hoewel de dienst zelf niet illegaal is, werd deze getroffen door sancties vanwege het gebruik ervan door criminelen om het spoor van gestolen geld te verhullen.

Voortdurende strijd

De daling in het gebruik van Tornado Cash markeert een voortdurende strijd van de cryptogemeenschap met het toezicht door overheidsinstanties en de toenemende druk om illegale activiteiten te bestrijden.

Tornado Cash, dat oorspronkelijk werd gelanceerd om de privacy van gebruikers te waarborgen door transacties op de Ethereum blockchain te anonimiseren, zag zijn populariteit groeien te midden van de groeiende zorgen over privacy en beveiliging in de cryptowereld. Het platform maakte het voor gebruikers mogelijk om Ethereum en andere tokens te mengen, waardoor de herkomst van fondsen werd geheimgehouden.

Witwassen van geld

De Amerikaanse overheid heeft echter beweerd dat Tornado Cash door kwaadwillende actoren is gebruikt om geld wit te wassen en criminele activiteiten te vergemakkelijken. Als reactie op deze beschuldigingen legde het Amerikaanse ministerie van Financiën in augustus 2022 sancties op, waardoor Amerikaanse bedrijven en personen werden verboden om met Tornado Cash te handelen.

Deze sancties hebben duidelijk hun tol geëist op de populariteit en het gebruik van Tornado Cash. De daling van 90% in het gebruik van het platform weerspiegelt de impact van overheidsinterventie op de cryptowereld. Het schrikbeeld van sancties en toezicht heeft geleid tot een aanzienlijke terughoudendheid bij gebruikers en investeerders.

De crypto-industrie staat voor de uitdaging om een balans te vinden tussen privacy en transparantie, en het verminderen van het risico van misbruik voor illegale activiteiten. Deze zaak benadrukt de noodzaak van regulering en toezicht om de integriteit van de cryptomarkten te waarborgen en illegale activiteiten tegen te gaan. Het blijft echter een complexe kwestie, aangezien het handhaven van privacyrechten en het bestrijden van witwassen en andere criminele activiteiten beide belangrijke doelstellingen zijn in deze snel evoluerende digitale wereld.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins