Regulatie

Het Witte Huis gaat een ​​uitvoerend bevel over crypto uitvaardigen

Verwacht wordt dat het bevel in februari van dit jaar zal worden uitgegeven. Cryptocurrencies worden tevens onderzocht door diverse andere Amerikaanse federale agentschappen.


Biden-administratie gaat crypto’s onderzoeken

De regering van Biden in de Verenigde Staten (VS) bereidt zich naar verluidt voor om aankomende maand een uitvoerend bevel vrij te geven over cryptocurrencies. De opdracht zal naar verwachting een eerste strategie bevatten, waarin de risico’s en kansen van digitale assets worden beoordeeld.

Alhoewel er (nog) geen officiële bevestiging is van het aanstaande bevel, nemen diverse hoge ambtenaren naar verluidt bij meerdere vergaderingen deel om het plan te bespreken. Het ontwerp van de nieuwe richtlijn zal naar verwachting in de komende weken worden voorgelegd aan president Joe Biden.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Regelgeving is belangrijk

Regelgeving rond cryptocurrencies is ingewikkeld in de VS omdat er nog geen duidelijk kader is. Bitcoin en Ethereum worden momenteel gezien als grondstoffen. Alle daarmee verband houdende beleggingsproducten staan ​​onder toezicht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De situatie is echter anders voor andere cryptocurrencies.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook verschillende cryptocurrencies ervan beschuldigd niet-geregistreerde effecten te zijn. Eén van die gevallen is de lopende rechtszaak tegen blockchain-bedrijf Ripple. Deze heeft volgens de SEC circa 1,2 miljard dollar opgehaald door niet-geregistreerde tokens te verkopen.

Ook andere Amerikaanse federale agentschappen bestuderen en stellen al jaren regelgeving rond cryptocurrencies op. Met de aanstaande richtlijn van het Witte Huis, zal het de Biden-administratie centraal stellen in de crypto-wetgeving. Het rapport wees er ook op dat de administratie ook een richtlijn zou kunnen uitvaardigen over de uitgifte van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC). Een streng standpunt hierover door het Witte Huis is echter onwaarschijnlijk.

De Federal Reserve (FED) heeft eerder verduidelijkt dat het niet van plan is door te gaan met de vooruitzichten van een digitale dollar zonder de toestemming van het Witte Huis en het Congres.