Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Hoe de Bitcoin koers in 2024 nog naar $100.000 kan stijgen

Sinds het bereiken van de all-time high van 73.000 dollar in maart 2024 zit de Bitcoin koers in een lastige fase. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum van de eerste maanden van het jaar te herpakken. Op 5 augustus was het weer raak en donderde de Bitcoin koers met duizenden dollars omlaag.

Wat is er aan de hand en hoe kan Bitcoin dit jaar nog een koers van 100.000 dollar bereiken?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 3.000 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

De Bitcoin Crash van 5 augustus

Om te beginnen gaan we terug naar de marktcrash van 5 augustus. Enkele dagen daarvoor kwam er een dramatisch banenrapport naar buiten over de Amerikaanse economie.

Als gevolg van dat dramatische banenrapport (hogere werkloosheid en tragere banengroei) was plotseling iedereen doodsbang voor een recessie. De koersen van vrijwel alle risico-assets vielen als een baksteen naar beneden. Inmiddels is de aandelenmarkt weer redelijk hersteld en is ook Bitcoin voorzichtig op de weg terug.

Waarom? Omdat de reactie op het banenrapport sterk overdreven was. Torsten Slok van Apollo Research kwam met de onderstaande grafiek, die ons een stukje interessante data geeft over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Het klopt dat de werkloosheid is gestegen, maar dat komt volgens Slok door de recordhoeveelheid aan immigrantenvisums die Amerika momenteel uitgeeft. Daardoor stijgt de beroepsbevolking en op papier ook de werkloosheid, maar dat hoeft dus niet te betekenen dat Amerikanen hun banen verliezen.

Ook de laatste schattingen van de economische groei in de Verenigde Staten komen nog altijd binnen op 2,0% (bron: Atlanta Fed GDP Now). Op basis daarvan kunnen we zeker niet zeggen dat er sprake is van een recessie.

Conclusie? De kans op een recessie lijkt op dit moment relatief klein en dat is extreem belangrijk voor Bitcoin om aan een eventueel tweede deel van de bullmarkt te beginnen.

Een recessie zou desastreus zijn voor de bullmarkt, omdat dat gepaard gaat met veel onzekerheid, een hoge werkloosheid en weinig honger naar risicovolle investeringen als Bitcoin en tech-aandelen.

Er gloort hoop aan de horizon

Gelukkig voor ons gloort er hoop aan de horizon. De inflatie lijkt wereldwijd eindelijk op weg naar de gewenste 2,0% en daardoor kunnen de rentes die centrale banken hanteren omlaag. Combineer dat met de waarschijnlijkheid dat Amerika een recessie weet te vermijden en dan heb je best een zonnig plaatje voor Bitcoin te pakken.

Als centrale banken straks beginnen met het verlagen van de rente (met name de Amerikaanse Federal Reserve), dan zal de wereldwijde liquiditeit toenemen. Je kunt de wereldwijde liquiditeit simpel gezegd zien als de hoeveelheid kapitaal die beschikbaar is voor investeringen.

Stijgt de wereldwijde liquiditeit? Dan is de kans groot dat Bitcoin een mooie periode tegemoet gaat. Behoudens verrassingen (bijvoorbeeld een Amerikaanse economie die toch in een recessie terechtkomt) verwacht ik dat Bitcoin en de rest van de markt hun bullmarkt kunnen vervolgen.

Dat zou een Bitcoin koers van 100.000 dollar in 2024 of begin 2025 mogelijk maken. Geloof jij in dergelijke koersen voor Bitcoin?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 3.000 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten