XRP, Ripple
Ripple

Hoe de Ripple (XRP) koers tot $25 kan stijgen

Met de introductie van de eerste Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) in de VS groeit de hoop onder beleggers op de lancering van meer dergelijke fondsen.

Naast een Ethereum ETF zijn er ook sterke geruchten rondom een XRP ETF. De komst van een XRP ETF zou veel nieuw kapitaal kunnen aantrekken, waardoor de Ripple koers enorm kan stijgen.

Een XRP prijs van $25?

Volgens sommige analisten kan een XRP ETF de koers tot boven de $25 brengen, een explosieve stijging gezien de huidige koers rond de $0,55 ligt. Om deze hoogte te bereiken, zou de koers met ongeveer 4.300% moeten stijgen, wat de marketcap van deze populaire altcoin naar schatting op $1,56 biljoen zou brengen.

De kracht van een ETF

Analisten suggereren dat, geïnspireerd door de grote instroom van nieuw kapitaal in Bitcoin ETFs, een vergelijkbare instroom voor XRP een exponentiële koersstijging zou kunnen betekenen.

Een hypothetisch scenario, waarin XRP dagelijks een netto-instroom van $500 miljoen zou ervaren, vergelijkbaar met recente prestaties van de Bitcoin ETF, zou de marktkapitalisatie van XRP theoretisch met $5 miljard per dag kunnen verhogen.

Deze schatting, gebaseerd op de zogenaamde “BoA Multiplier”, impliceert dat een goedkeuring van een XRP ETF niet alleen de deur zou openen voor substantiële dagelijkse kapitaalinstromen, maar ook de marktwaarde van XRP naar ongekende hoogtes zou kunnen stuwen.

De goedkeuring van een XRP ETF zou, volgens deze berekeningen, de marktkapitalisatie van XRP binnen een jaar naar $1,56 biljoen kunnen doen stijgen, wat neerkomt op een prijs van ongeveer $25 per XRP.

Conclusie

Na de lancering van Bitcoin ETFs in de VS, hopen beleggers nu ook op een XRP ETF. Zo’n fonds zou veel geld naar XRP kunnen trekken, wat de prijs sterk zou kunnen verhogen, misschien zelfs tot meer dan $25. Dit zou een enorme sprong zijn, gezien de huidige prijs rond de $0,55 ligt.

Toch is het nog maar de vraag of er echt een XRP ETF komt. Er zijn nog veel onzekerheden en regelgevende hindernissen te overwinnen voordat dit een realiteit kan worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Mogelijk binnenkort al schikking of vonnis in Ripple vs SEC rechtszaak
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC