Twitter
Blockchain

Hoe kan Elon Musk meer Crypto naar Twitter brengen?

Miljardair Elon Musk kwam onlangs het hoofdkantoor van Twitter binnen met een wastafel. Hierna bevestigde hij de overname van het bedrijf voor $44 miljard. Deze overname zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor de cryptowereld, zo verwachten velen. Analisten van Bloomberg hebben onderzocht op welke manieren Musk meer crypto naar Twitter zou kunnen brengen.

Twitter wordt een ‘super app’

Elon Musk is groot fan van vrijheid van meningsuiting en zal het Twitter verbod van bepaalde personen, zoals Donald Trump opheffen. Deze positie zou voordelig kunnen zijn voor veel crypto-aanhangers van de decentralisatie van blockchains.

Elon Musk heeft er geen geheim van gemaakt dat hij een “super-app” van Twitter wil gaan maken. Dit houdt in dat gebruikers straks veel meer kunnen met de app dan slechts wat berichten plaatsen. Musk wil dat gebruikers later ook games kunnen spelen, eten kunnen bestellen en betalingen kunnen verrichtten door middel van Twitter. Digitale activa kunnen daar een rol in spelen. En ook NFT’s kunnen in beeld komen, hoewel Musk deze in het verleden heeft gemeden.

Verder zien we duidelijk dat de grootste crypto beurs van de wereld, Binance een grotere invloed krijgt in Twitter. De beurs heeft namelijk 500 miljoen dollar geïnvesteerd in het platform en dat kan op den duur ook voordelig uitpakken voor de cryptowereld. De CEO van Twitter zei hierover het volgende:

We zijn verheugd dat we Elon kunnen helpen een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We willen een rol spelen bij het samenbrengen van sociale media en web3 om het gebruik en de acceptatie van crypto- en blockchain-technologie te verbreden.

– Changpeng Zhao

Al met al verwachten velen dat crypto absoluut een rol gaat spelen in de toekomst van Twitter. Maar op welke manier en welke cryptomunten hiervoor gebruikt gaan worden is echter nog de vraag.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?