NFT Nieuws

Twitter geeft gebruikers de mogelijkheid om NFTs te kopen en verkopen via Tweets

De overname van Twitter door Elon Musk staat voor vandaag op het programma. Zodra de beurzen in New York sluiten voor het weekend, schrijft de beurs alle aandelen over op naam van Elon Musk. Dat luidt een nieuw tijdperk in voor Twitter, dat mogelijk weleens heel goed kan uitpakken voor crypto.

NFTs kopen en verkopen via Tweets

Het is niet helemaal duidelijk of hier meteen de hand van Elon Musk te zien is, maar vandaag kondigde Twitter aan dat het binnenkort mogelijk is om NFTs te kopen en verkopen via tweets. Dit kan het dankzij een samenwerking met vier marktplaatsen. De integraties, genaamd NFT Tweet Tiles, geeft de kunstwerken van een NFT in een lijst binnen de tweet weer. Daar zit ook een knop bij, waarmee gebruikers bij de marktplaats in kwestie terechtkomen.

De integratie zit op dit moment nog in een testfase en werkt met de marktplaatsen van vier specifieke partners: Magic Eden, Rarible, Dapper Labs en Jump.Trade. Het is echter nog maar de vraag of Musk hier iets mee te maken heeft, want de CEO van Tesla, SpaceX en dus bijna van Twitter staat niet bekend als een groot NFT-liefhebber. Sterker nog, het tegenovergestelde lijkt waar.

Crypto-wallet van Twitter

De aankondiging over de mogelijkheid om via tweets NFTs te kopen en verkopen komt na de onthulling dat Twitter aan een eigen wallet werkt. Die onthulling kwam overigens niet van Twitter zelf, maar van Jane Manchun Wong. Het nieuws is nog niet bevestigd door Twitter, maar Wong staat erom bekend dit soort dingen vroeg te ontdekken. Deze jonge journaliste duikt hiervoor de broncode van de websites van grote techbedrijven in.

Ook nu heeft ze de nieuwe crypto-wallet op deze manier weten te ontdekken. Het wordt interessant om te zien of Elon Musk hier achterzit en wat zijn plannen voor Twitter zijn. Hoe gaaf zou het zijn als hij er een betaalplatform van weet te maken. De mensen zijn er in ieder geval, de stap naar betalen met Bitcoin of Dogecoin is vanaf daar niet zo heel groot meer.

NFT nieuws

Oorlog op komst tussen Coinbase en Apple?
OpenSea CEO: “Omvallen van FTX is een kans om de focus weer te leggen op vertrouwen”
Bored Ape verkoopt voor bijna 1 miljoen dollar in hart van de crypto-winter
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten