Twitter
NFT

Twitter geeft gebruikers de mogelijkheid om NFTs te kopen en verkopen via Tweets

De overname van Twitter door Elon Musk staat voor vandaag op het programma. Zodra de beurzen in New York sluiten voor het weekend, schrijft de beurs alle aandelen over op naam van Elon Musk. Dat luidt een nieuw tijdperk in voor Twitter, dat mogelijk weleens heel goed kan uitpakken voor crypto.

NFTs kopen en verkopen via Tweets

Het is niet helemaal duidelijk of hier meteen de hand van Elon Musk te zien is, maar vandaag kondigde Twitter aan dat het binnenkort mogelijk is om NFTs te kopen en verkopen via tweets. Dit kan het dankzij een samenwerking met vier marktplaatsen. De integraties, genaamd NFT Tweet Tiles, geeft de kunstwerken van een NFT in een lijst binnen de tweet weer. Daar zit ook een knop bij, waarmee gebruikers bij de marktplaats in kwestie terechtkomen.

De integratie zit op dit moment nog in een testfase en werkt met de marktplaatsen van vier specifieke partners: Magic Eden, Rarible, Dapper Labs en Jump.Trade. Het is echter nog maar de vraag of Musk hier iets mee te maken heeft, want de CEO van Tesla, SpaceX en dus bijna van Twitter staat niet bekend als een groot NFT-liefhebber. Sterker nog, het tegenovergestelde lijkt waar.

Crypto-wallet van Twitter

De aankondiging over de mogelijkheid om via tweets NFTs te kopen en verkopen komt na de onthulling dat Twitter aan een eigen wallet werkt. Die onthulling kwam overigens niet van Twitter zelf, maar van Jane Manchun Wong. Het nieuws is nog niet bevestigd door Twitter, maar Wong staat erom bekend dit soort dingen vroeg te ontdekken. Deze jonge journaliste duikt hiervoor de broncode van de websites van grote techbedrijven in.

Ook nu heeft ze de nieuwe crypto-wallet op deze manier weten te ontdekken. Het wordt interessant om te zien of Elon Musk hier achterzit en wat zijn plannen voor Twitter zijn. Hoe gaaf zou het zijn als hij er een betaalplatform van weet te maken. De mensen zijn er in ieder geval, de stap naar betalen met Bitcoin of Dogecoin is vanaf daar niet zo heel groot meer.

NFT nieuws

Donald Trump wil nieuwe NFT-collectie lanceren
Miljardair Marc Cuban verkoopt NFT’s na bijna 2 jaar van inactiviteit
Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers