BTC Crash
Bitcoin

Hoe lang blijft de Bitcoin koers nog dalen?

Als we de populaire analist Benjamin Cowen mogen geloven, dan kan Bitcoin nog tot het einde van 2024 bearish blijven. Een echte positieve omkering van de markt kan volgens Cowen nog duren totdat de Fed de rente met tenminste 0,75% verlaagt.

Start van renteverlagingen in september

Voor nu is de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank in september begint aan de cyclus van renteverlagingen.

Verwachtingen rentevergadering 18 september Federal Reserve. Bron: CME Group

Voor de rentevergadering van 18 september verwacht de markt nu met een kans van 67,5% een verlaging van 0,25% en met ene kans van 32,5% een verlaging van 0,50%.

Volgens Benjamin Cowen zou Bitcoin dus een verlaging van 0,50% nodig hebben om sneller aan het tweede deel van de bullmarkt te beginnen. Daar zal niet iedereen het over eens zijn.

In de meeste gevallen zal een verlaging van 0,50% door de Amerikaanse centrale bank namelijk betekenen dat zij zich zorgen maken over de gezondheid van de economie. En dat is wel het laatste wat een Bitcoin bullmarkt kan gebruiken.

Wanneer wordt Bitcoin bullish?

Er is volgens Benjamin Cowen één scenario waarin Bitcoin de bearish prijsactie eerder kan eindigen dan in 2025. In dat geval moet de Federal Reserve de rente dus sneller verlagen, zo stelt hij. Dat noemt hij het optimistische scenario.

De vraag is alleen waarom ze dat zouden doen. Het zou natuurlijk kunnen dat de inflatie wat sneller daalt dan verwacht, terwijl de economie gezond blijft. In dat scenario kan het gebeuren dat de Fed wat sneller de rentes verlaagt, maar de kans daarop lijkt klein.

“Ik zou zeggen dat het basisscenario is dat we het bearish patroon aan het einde van het jaar doorbreken. De laatste cyclus hadden we namelijk 0,75% aan renteverlagingen nodig om de structuur te doorbreken. Er is een goede kans dat de Federal Reserve een paar vergaderingen nodig heeft om dat voor elkaar te krijgen.

Het kan tot het einde van het jaar duren, waardoor je in januari 2025 weer stijgingen ziet voor de Bitcoin koers“, aldus Benjamin Cowen.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13